dan barna

sursa foto:  adevarul.ro

În miez de noapte, Sorina Matei anunță un cutremur pe scena politică! Dan Barna ar putea să facă pușcărie

Jurnalista Sorina Matei provoacă un adevărat cutremur în miez de noapte! Aceasta a anunțat că liderul USR, Dan Barna, ar putea să intre după gratii, după dezvăluirile RISE Project.

„Unii au făcut pușcărie pentru mai puțin”, subliniază ea.

„Mi-a trimis un procuror Ordonanța de urgență nr. 66/2011 ( privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora ) pentru domn Barna. Mi-a zis că e fraudă când îi dai bani soră’tii, unii au făcut pușcărie pentru mai puțin în România și pe fraudă intră Barna ca popa
#FericireŞiBelşugDeMilioaneDeCocoPeNefericireaOamenilorCuHandicap #FraudeleLuiBarna #FărăPenaliÎnFuncţiiPublice

Link OUG 66/2011
https://lege5.ro/…/ordonanta-de-urgenta-nr-66-2011-privind-…”, scrie, pe Facebook, Sorina Matei.

Vezi și EXCLUSIV Firmele înființate de Dan Barna și Dragoș Pîslaru (PLUS), jumătate de milion de euro de la Guvernul ‘Dragnea’! Rovana Plumb a semnat documentul

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora, „Nu au dreptul să fie implicați în procesul de verificare/evaluare/aprobare a cererilor de finanțare sau a programelor în cadrul unei proceduri de selecție următoarele persoane:

b) soț/soție, rudă sau afin până la gradul al doilea inclusiv cu persoane care dețin părți sociale, părți de interes, acțiuni din capitalul subscris al unuia dintre solicitanți ori fac parte din consiliul de administrație/organul de conducere ori de supervizare a unuia dintre solicitanți”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

RISE Project a dezvăluit că sora lui Barna, Gabriela Popa, a încasat o subvenție de 192.000 de euro din fonduri europene, cu ajutorul firmei candidatului USR-PLUS la alegerile prezidențiale, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG.

Firma lui Dan Barna a avut sarcina de a monitoriza întreprinderea socială Hermannstadt Design, unde sora sa era președinte, încălcându-se astfel OUG nr. 66/2011, la care a făcut referire jurnalista Sorina Matei.

„Întreprinderea socială cea mai apropiată liderului USR, un atelier de croitorie numit Hermannstadt Design, s-a înființat în Șura Mică, lângă Sibiu, orașul de baștină al lui Barna.

Sora politicianului, Gabriela Popa, a fost aleasă președintele noii asociații, iar vicepreședinte s-a băgat fostul coleg de liceu și prieten vechi cu Barna, Sorin Pădurariu. Al treilea membru e un designer vestimentar, Alexandra Aldea.

Contractul dintre atelierul de croitorie și firma lui Barna, semnat la începutul lui 2015, include subvenția de 192 de mii de euro și obligația DCG de a monitoriza implementarea. Cum ar veni, se angaja să coordoneze proiectul, să aprobe planul de afaceri, referatele de necesitate, achiziții, decontări, facturi.

Prin statut, asociația trebuia să ofere locuri de muncă flexibile unor mame din mediul rural, cu familii monoparentale sau mai mult de doi copii. Șapte persoane cu totul, dintre care cinci din grupul vulnerabil.

Sora lui Barna, angajată director și agent de vânzări, și-a pus salariu net de 3276 lei, la fel ca designerul, în timp ce croitoresele au primit doar 1185 lei fiecare. Formularul Gabrielei de înscriere în grupul țintă, ca expert, e semnat chiar de fratele său.

(…) Și astfel încep achizițiile. Cam tot ce are nevoie o croitorie la standarde europene: mașini profesionale de cusut și surfilat, mobilier, foarfece electrice, materiale plus consumabile specifice. Barna semnează referatele de necesitate, sora lui – contractele de achiziții, apoi Barna verifică dacă totul e ok”, au scris jurnaliștii de la RISE Project.

Vezi și

Detalii noi! Va apărea o nouă taxă

Alertă în cazul Caracal! A fost găsită

Cazul Caracal, în aer! Dezvăluire nucleară: Ce a ajuns, în realitate, la FBI

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare