sursa foto:  playtech.ro

Invazia trupelor ruse în Ucraina aduce România într-o situație nemaiîntâlnită! Provocarea Guvernului Ciucă în 2022

Invazia trupelor ruse în Ucraina pune România într-o situație nemaiîntâlnită, iar anul 2022 reprezintă o adevărată provocare pentru Guvernul Nicolae Ciucă.

Seceta din vestul Europei, din ţări precum Franţa şi Germania, unde sunt concentraţi mari exportatori de mâncare, dar şi cea din India, al doilea cel mai mare producător din lume şi un mare consumator, cât şi din alte părţi ale lumii, pune o presiune nemaiîntâlnită pe state şi producători mai mici, precum România, care au devenit acum părţi importante în acest sistem. La situaţie contribuie şi blocajele produse de războiul ruso-ucrainean, scrie zf.ro.

Astfel, conform sursei citate, provocarea țării noastre în acest an este de a folosi Portul Constanța nu doar pentru exportul producției interne, ci și pe post de coridor de trecere a cerealelor din Ucraina, ale cărei porturi de la Marea Neagră şi Marea Azov sunt blocate din cauza războiului.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat la finalul săptămânii trecute că „20 de milioane de tone de cereale trebuie să părăsească Ucraina în mai puţin de trei luni utilizând infrastructura UE“.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare