Invenția care poate alunga noul coronavirus! Despre ce e vorba și cine sunt inventatorii

Specialiștii de la Institutul pentru studierea proceselor chimice din Cehia au prezetant o hârtie dezvoltată de ei și care neutralizează virusurile și bacteriile care ajung pe suprafața ei, a anunțat Jiri Sobek, unul dintre autorii acestei descoperiri. 

Potrivit afirmațiilor sale, testele efectuate cu diferite virusuri, inclusiv cu unele similare SARS-CoV-2 au demonstrat că ele pot dispărea în proporție de 70% în decurs de 10 minute, pentru ca în 30 de minute să se dezactiveze complet.

”Noua hârtie are capacitatea de a distruge într-un minut bacteriile care ajung pe suprafața, gradul de eficacitate fiind de până la 99%. Mai mult, hârtia își păstrează proprietățile pe toată durata utilizării ei”, a adăugat omul de știință din Cehia.

Sobek a precizat că lucrările la invenția au durat aproape cinci ani, ultimele patru luni eforturile colegilor lui fiind axată pe distrugerea virusurilor similare SARS-CoV-2.

Expertul a explicat că proprietățile de protecție au fost obținute cu utilizarea unui material creat special și care prezintă combinații nanostructurale de zinc și argint, ce fac posibilă identificarea și distrugerea agenților patogeni.

”Hârtia-ancovid” va înlocui, practic, tradiționalele coli de hârtie pentru redactarea diferitelor acte, lucrări și așa mai departe, precum și în spitale, policlinici și alte unități de sănătate, dar și în alte domenii, unde există un risc ridicat de infectare. Astfel, ea va fi folosită inclusiv la tipărirea bancnotelor, considerate purtătoare de bacterii și virusuri.

Sobek a promis că în perioada imediat următoare vor fi livrate primele 10 tone din noua hârtie, producția anuală urmând să atingă între 10.000 și 20.000 de tone, scrie dcbusiness.ro

 

 

Vezi și: Surpriză pentru clienții unui colos bancar! De ce veți avea parte

Veste bună pentru mii de elevi! Cresc bursele pentru anul școlar 2020-2021

EXCLUSIV Reguli diferite în privința înmormântărilor, în România! Deciziile semnate de Raed Arafat sunt diferite chiar și în zonele carantinate

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare