sursa foto:  romania-insider.com

EXCLUSIV Reguli diferite în privința înmormântărilor, în România! Deciziile semnate de Raed Arafat sunt diferite chiar și în zonele carantinate

Dezvăluire Bugetul.ro. Reguli diferite în România, în privința înmormântărilor! În zonele carantinate, numărul de persoane ce pot asista la înmormântări diferă de la un județ la altul. La Constanța, Ordinul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, semnat de Raed Arafat, prevede ca maximum 20 de persoane să poată participa la înmormântări. Paradoxal, la Slobozia, jud. Ialomița, printr-un Ordin CJSU, semnat de același Raed Arafat, sunt permise doar 16 persoane la înmormântări.

Dezvăluirea făcută de Bugetul.ro pleacă de la controversele iscate după înmormântarea lui Nicolae Duduianu, cunoscutul lider al clanului Duduianu, care a fost îngropat joi. Zeci de persoane s-au înghesuit să-l conducă pe ultimul drum pe cel poreclit „Regele Pian”. Astfel, în spațiul public, au apărut o serie de controverse cu privire la numărul maxim de persoane care pot asista la o înmormântare pe timp de pandemie.

Din comunicatul transmis ieri de Poliția Capitalei reiese că, la ora actuală, nu există un număr-limită de participanți la slujbele cu caracter privat: înmormântări, cununii, botezuri.

„Cu privire la numărul de persoane ce pot asista la momentul funerar, precizăm :
Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne 1103/17.06.2020, slujbele private sunt organizate în așa fel încât să fie asigurată o suprafață de minim 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane. Este obligatorie purtarea măștii.
Nu se prevede un număr expres de persoane, iar slujba cu caracter privat nu este considerată adunare publică.”, a transmis, joi, Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Regula nu se aplică în localitățile carantinate

Mare atenție, însă! Regula nu se aplică și în localitățile sau în zonele carantinate din România.

În astfel de zone, Comitetele Naționale pentru Situații de Urgență au impus un număr maxim de persoane care pot asista la evenimentele religioase.

Paradoxal, și în zonele carantinate, numărul participanților la înmormântare diferă de la o zonă la alta, chiar dacă Ordinele privind instituirea carantinei sunt semnate de același șef DSU, Raed Arafat.

La Constanța – 20 de persoane, la Slobozia – 16!

Bugetul.ro a descoperit că autoritățile nu au ajuns la un numitor comun în privința numărului de persoane care pot participa la înmormântări în zonele carantinate.

Așadar, din Ordinul privind instituirea carantinei zonale pentru localitatea Slobozia aflăm că la înmormântări pot asista cel mult 16 persoane.

Slujbele religioase cu caracter privat (botezuri, cununii, înmormântări) se pot oficia în lăcașurile de cult, cu participarea a maximum 16 persoane”, se precizează în Ordinul semnat de Raed Arafat, la 12 noiembrie 2020. 

Joi, carantina în Slobozia a fost prelungită de către Raed Arafat, cu încă o săptămână. În privința numărului de persoane care pot participa la slujbe religioase cu caracater privat se face aceeași precizare – maximum 16 persoane.

În mod surprinzător, într-un Ordin semnat tot de Raed Arafat, la Constanța sunt permise la înmormântări 20 de persoane.

Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exterior, cu participarea a maximum 20 de persoane”, se arată în Ordinul parafat la 20 noiembrie de același șef DSU.

Carantina instituită în Constanța se prelungește cu încă 14 zile, începând de azi, 4 decembrie, ora 20:00.

Vezi și

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Decorarea asistentei lui Marcel Vela nu a fost ilegală!

‘Fără penali’? USR-PLUS vrea să-l trimită în Parlament pe fratele unui condamnat pentru proxenetism

Vești bune de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS): Analizele și investigațiile medicale, decontate de stat oriunde în țară

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare