lege

sursa foto:  gazetadecluj.ro

Veste bună pentru mii de elevi! Cresc bursele pentru anul școlar 2020-2021

Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de către Guvern, valoarea minimă a burselor pe care le vor primi elevii în anul școlar 2020-2021 va crește.

 

Anul trecut s-a decis, prin Legea nr. 38/2019, că valoarea minimă a tuturor burselor primite de elevi, respectiv bursa de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, trebuie stabilită anual prin hotărâre de Guvern.

În acest scop, Guvernul a adoptat astăzi un proiect de hotărâre ce stabilește cuantumul minim al burselor ce pot fi acordate, în anul școlar 2020-2021, elevilor din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării.

Astfel, după cum spuneam mai sus, cuantumul minim pentru fiecare dintre bursele acordate copiilor în următorul an școlar (2020-2021) va fi de 100 de lei, dar, în măsura în care acest lucru este posibil, primăriile vor putea decide să dea mai mulți bani elevilor.

Este prima oară când se stabilește valoarea minimă a burselor elevilor. Pentru anul școlar 2019-2020, valoarea burselor la care au avut dreptul elevii din învățământul preuniversitar s-a păstrat la nivelul din anul anterior, fără să se stabilească clar valoarea minimă a acestora.

Aceasta nu este prima încercare a Guvernului de a stabili o valoare minimă a burselor pentru copii, ci cea de-a treia. Anteriorul proiect de hotărâre a apărut, în spațiul public, în luna februarie, fiind repus în dezbatere publică la finalul lunii august. Proiectul anterior stabilea o valoare minimă a burselor de 150 de lei, conform avocatnet.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Reguli diferite în privința înmormântărilor, în România! Deciziile semnate de Raed Arafat sunt diferite chiar și în zonele carantinate

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Decorarea asistentei lui Marcel Vela nu a fost ilegală!

‘Fără penali’? USR-PLUS vrea să-l trimită în Parlament pe fratele unui condamnat pentru proxenetism

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare