bitcoin

sursa foto:  Pexels

Investitorii din piața activelor digitale au motive de bucurie! Bitcoin a ajuns la aproximativ 66.300 dolari pe unitate

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a ajuns să coste peste 66.000 de dolari. Moneda digitală în care investitorii au cea mai mare încredere ar putea ajunge la un nou maxim istoric.

Criptomoneda a avansat cu aproape 5%, la 66.279,82 dolari pe unitate, conform Coin Metrics. Anterior, a crescut la 66.874,48 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2021. Pe de altă parte, criptomoneda Ether a avansat cu 1,5%, la 3.525,21 dolari pe unitate. Cele două monede au înregistrat în săptămâna ce tocmai a trecut, cea mai bună evoluție din aproape un an, Bitcoin câștigând aproximativ 21%, iar Ether 16%.

„Odată cu nașterea acestor noi ETF-uri, marile mișcări tind să aibă loc acum în săptămâna normală de tranzacționare, mai degrabă decât în weekend. Ceea ce vedem astăzi… ar putea fi o reluare a săptămânii trecute, când Bitcoin a crescut cu 10.000 de dolari în câteva zile”, a spus Antoni Trenchev, cofondatorul platformei de criptomonede Nexo.

Citește și: Răscumpărare de 3,5 Bitcoin pentru spitalele din România! Hackerii cer mii de euro de la Guvern, pentru a opri atacul cibernetic

Bitcoin poate atinge un nou maxim istoric

Pragul de 66.000 dolari pe unitate face ca Bitcoin să fie cu aproximativ 4% sub recordul său intraday din noiembrie 2021, de 68.982,20 dolari pe unitate. O parte dintre analiști au sugerat că, deși ar putea continua să crească pe termen scurt, Bitcoin s-ar putea să se tempereze în următoarele câteva săptămâni, pe măsură ce marjele de profit nerealizate se apropie de niveluri extreme. Potrivit CryptoQuant, prețul realizat al Bitcoin este de aproximativ 42.700 dolari pe unitate. Investitorii pe termen lung sunt încrezători că o combinație între cererea în creștere pentru Bitcoin, prin noile fonduri tranzacționate la bursa din Statele Unite ale Americii, și o ofertă mai strânsă, așteptată după evenimentul de înjumătățire din aprilie, va împinge prețul Bitcoin la un nou maxim istoric.

Bitcoin este o rețea consensuală ce oferă un nou sistem de plată și bani complet digitali. Este primul sistem de plată peer-to-peer descentralizat susținut de utilizatorii săi fără o autoritate centrală sau intermediari. Din perspectiva unui utilizator, Bitcoin reprezintă în mare bani cash pentru Internet. Bitcoin poate fi văzut de asemenea și ca cel mai proeminent sistem de contabilitate triple entry existent.

Vezi și: Escrocherie de proporții cu Bitcoin! Români acuzați de fraude de milioane de dolari în SUA. Cum i-au păcălit pe americani

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare