sursa foto:  facebook

Ioana Mihăilă se joacă cu focul! Sindicaliștii o avertizează: ‘Vom acționa în instanță de fiecare dată când va exista un caz de obligare de vaccinare sau testare pe banii salariaților’

Federatia Sanitas din Romania amenință Ministerul Sănătății cu procese, după ce Ioana Mihăilă a anunțat că personalul medical care refuză vaccinul anti-COVID-19 se va testa periodic din bani proprii, din septembrie.

„Din estimarea noastră, sunt între 30 şi 40% dintre cadrele medicale care nu s-au vaccinat. 2.500 de salariaţi din 8.500 de la spitalele din subordinea Primăriei Bucureşti nu sunt vaccinaţi.

Cu siguranţă vom apela la avocaţi, am apelat deja la unii, şi vom acţiona în instanţă de fiecare dată când va exista un caz de obligare de vaccinare sau testare pe banii salariaţilor.”, a declarat Viorel Hușanu, luni dimineaţă, pentru Antena3.

Potrivit acestuia, o infirmieră cu un salariu de 2.000 de lei nu poate fi obligată să se testeze de 4 ori pe lună și să consume astfel jumătate din salariu pe teste.

„Noi nu ne opunem vaccinării, din start vreau să spun asta, şi nici testării. Dar pe banii angajatorului, nu pe banii salariaţilor. Nu se poate ca o infirmieră cu un salariu de 2.000 şi ceva de lei să fie obligată să se testeze de 4 ori pe lună, să consume jumătate din salariu pe teste.

Anul trecut eram eroi, intram la pacienţii COVID-19 fără mască, fără echipament de protecţie, iar acum trebuie să dăm jumătate din salariu pe teste, în condiţiile în care alţi pacienţi, neasiguraţi chiar, sunt testaţi din banii statului: Nu e normal”, susţine Viorel Huşanu, informează antena3.ro

Citește și:

Medicii nevaccinați vor suporta cheltuielile pentru teste. Ioana Mihăilă: ‘Costurile nu vor fi suportate de sistemul public de sănătate’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare