sursa foto:  ziaruldinmuscel.ro

Pe ce a irosit ANAF o sumă uriață – Milioane de români au fost vizați

Agenția Națională de Administrare Fiscală a irosit o sumă uriașă. Milioane de români au fost vizați! Descoperirea a fost făcută de către Curtea de Conturi a României.

În 2016, ANAF a tipărit şi trimis degeaba către români şi instituţii peste 4,3 milioane de plicuri cu înştiinţări de plată. Toate s-au întors însă la destinatar şi au fost distruse. Factura totală este estimată la peste 14 milioane de lei.

Datele apar în condiţiile în care România a avut în ultimii 2 ani cele mai mici venituri fiscale şi bugetare ca pondere în PIB, din istoria recentă. Haosul continuă şi în prezent, precizează Știrileprotv.ro. Sediul ANAF Sector 6 se află, culmea, în Sectorul 1 al Capitalei. După ora prânzului e încă aglomeraţie. Oamenii spun că a fost mai rău dimineaţa şi reclamă ca sunt puşi pe drumuri degeaba. O doamnă are de dat un leu.

Bărbat: „Una e trei lei, una e patru lei – mai mult costă hârtia decât plătesc. ”

Alte sute de mii au fost trimise la instituţii şi nu au fost ridicate, în total 4,3 milioane de plicuri, adică peste 14 milioane de lei cheltuiţi fără niciun rezultat.

Cauza a acestei risipe: starea actuală a sistemului IT, cel care emite deciziile, este critică. Nu s-au mai făcut investiţii din 2013. Asta în contitiile în care Banca Mondială ne-a dat un împrumut de 70 de milioane de euro ca să ne modernizăm FISCUL, proiectul se numeşte RAMP.

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal: „Din păcate proiectul este deraiat după toate standardele – s-au cheltuit bani până acum pentru consultanta şi mai puţin spre deloc pentru tot ceea ce înseamnă infrastructura IT”.

Vezi și Proiect URIAȘ! Ion Țiriac și Petre Roman, PARTENERI! Afacerea cu care vor să dea lovitura

Lovitură grea pentru polițistul Marian Godină: De cine și de ce a fost dat în judecată

EXCLUSIV!Medicul oncolog Andrei Popescu trage semnalul de alarmă: “Nu există nicio structură politică gata să susțină generarea și implementarea unor standarde în sănătate!”

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare