sursa foto:  playtech.ro

Iulian Chifu, consilier de stat la Cancelaria premierului: ‘Românii nu sunt sub niciun fel de amenințare. Sunt cel mai bine apărați din istoria lor, avem acele trupe de reasigurare’

 Iulian Chifu, Consilier de stat pentru Politica Externa, Securitate si Afaceri Strategice al Prim Ministrului României, a declarat că ”românii nu sunt sub niciun fel de ameninţare. Sunt cel mai bine apăraţi din istoria lor”.

 

România este integrată întotdeauna în decizia şi participă la întreaga decizie la nivelul UE, al NATO, în raport cu partenerul strategic. Preşedintele a participat recent la acea discuţie susţinută de preşedintele Biden împreună cu un număr de state relevante din regiune. Suntem aliniaţi, ne uităm cu mare grijă la fiecare dintre aceste evoluţii, încercăm să le decriptăm, ne uităm la toate scenariile posibile şi la cele mai complicate evident. În momentul de faţă trebuie spuse câteva lucruri.

1. Românii nu sunt sub niciun fel de ameninţare. Sunt cel mai bine apăraţi din istoria lor, avem acele trupe de reasigurare, acele armamente. Suma acestor eforturi făcute la nivelul NATO, SUA pentru a apăra flancul estic. La nivelul energiei, România are resursă, depăşisem 81%, până la 1 octombrie vom avea toată resursa. S-a semnat acordul în Azerbaijan, mai trebuie tranzitul prin Turcia, sigur şi el va urma. La 1 octombrie se inaugurează acel interconector care devine operaţional şi comercial între Grecia şi Bulgaria pe unde vom aduce acest gaz. Vom putea susţine şi R. Moldova, aşa cum este angajamentul public.”, a declarat Iulian Chifu, conform alephnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare