Izbucnește un nou scandal în Coaliție! Lider PNL: USR-PLUS minte de 4 ani. A făcut alianță cu PSD

Scandal uriaș la nivel local, între PNL și USR-PLUS! La scurt timp după ce PNL și USR-PLUS păreau că s-au înțeles, în Coaliție izbucnește un nou scandal.

Primarul PNL al Iașiului, Mihai Chirica, a început un război cu liderul USR-PLUS local, Cosette Chichirău.

Chirica acuză că „USR-PLUS minte de 4 ani Iașiul” și că s-a aliat cu Partidul Social Democrat.

Doamna minte cum respiră!”, a tunat Chirica, la Digi24.

Mihai Chirica tot un pesedist de școală veche a rămas. Fostul băiat de mingi al baronului local Gheorghe Nichita minte, jignește și îi dezinformează deliberat pe ieșeni. Declarațiile virulente de ieri au o singură explicație: Chirica a intrat în panică pentru că USR PLUS i-a demascat incompetența. Ieri, primarul Iașului s-a victimizat ca un hoț prins cu mâna în buzunarul altuia. Las mai jos faptele, astfel încât toată lumea să-l vadă pe Chirica exact așa cum este: un neputincios, un incompetent și un iresponsabil care preferă să bage panica în populație în loc să-și facă treaba lui de primar.
1. Bugetul prezentat ieri de Mihai Chirica are prea puține investiții și prea multe cheltuieli. Nu este în intersul ieșenilor, ci doar al camarilei lui Chirica. Prin urmare, nu putea fi votat.
2. Iașul NU rămâne fără bani. Sunt 88 de milioane de lei în conturile primăriei, bani care sunt arhisuficienți pentru plata cheltuielilor curente și a salariilor. Chiar dacă bugetul nu a fost votat, nu se blochează nimic. Nu se stinge lumina decât în mintea lui Chirica.
3. Soluția este simplă: un nou proiect de buget, o nouă ședință de consiliu și un nou vot. Chirica ar face bine așadar să lase lamentările și să-și facă treaba. Să vină cu un buget care să includă investiții și dezvoltare, nu posturi noi de funcționari publici pentru clientela lui personală. Banii publici nu sunt banii lui de-acasă.
4. Mihai Chirica este singurul vinovat pentru ce s-a întâmplat ieri. A crezut că va merge și de data asta așa cum a fost obișnuit în ultimii 10 ani. Adică el să propună toate aberațiile și colegii lui de partid (de la PSD sau PNL) să voteze fără să citească. Ei bine, acum nu mai este așa.
5. Îi solicit Chirica să nu se mai victimizeze și să nu mai mintă. Mai bine să-și folosească toată energia pentru a pregăti un nou proiect de buget. Suntem oricând gata să dezbatem și să votăm un buget care ține cont de interesul ieșenilor, nu de interesul camarilei lui Chirica.
Și încă ceva. Era întunericului este cea din care a ieșit Mihai Chirica. Este era mandatelor pesedisto-peneliste care au ținut Iașul în subdezvoltare și la care Chirica a fost participant și beneficiar direct. Este era în care s-a furat pe rupte, s-au aprobat toate aberațiile urbanistice, s-au făcut combinații pe bani publici, angajări pe criterii politice și mai ales averi colosale. De care Chirica nu este deloc străin”, a scris anterior Chichirău, pe Facebook.

Chirica i-a răspuns într-o conferință de presă.

USR-PLUS nu are ce căuta la guvernare. Ei pentru mine nu mai contează. Voi intra în grevă japoneză.

Noaptea ca hoţii? Voi sunteţi noptea ca hoţii. Dragnea a fost minciună pe lângă voi. Sunteţi mai răi decât Dragnea. Luptaţi pentru Justiţie, dar, de fapt, furaţi în numele Justiţiei. Asta vă doriţi. Şi va ieşi la lumină picătură cu picătură din otrava pentru care aţi sădit-o în sufletul poporului român”, a declarat Chirica.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare