sursa foto:  rador.ro

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: ‘NATO nici nu a recomandat, nici nu a furnizat aceste tipuri de arme’

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, anunță că alianța nu a furnizat și nici nu va furniza bombe cu fragmentație Ucrainei.

Deși spune că Ucraina trebuie sprijinită, pentru a câștiga războiul cu Rusia lui Putin, Stoltenberg a ținut să sublinieze că este împotriva folosirii bombelor cu fragmentație.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins sâmbătă cererea Kievului de a primi muniţii cu fragmentaţie şi arme incendiare cu fosfor, explicând că Alianţa Nord-Atlantică nu furnizează asemenea armament, relatează DPA, conform Agerpres.

Stoltenberg: „NATO nici nu a recomandat, nici nu a furnizat aceste tipuri de arme”

NATO nici nu a recomandat, nici nu a furnizat aceste tipuri de arme. Noi livrăm artilerie şi alte tipuri de arme, dar nu bombe cu fragmentaţie”, a declarat Stoltenberg, pentru postul RTL/ntv, la Conferinţa de securitate de la Munchen.

Înalta oficialitate aliată a spus că în general Occidentul ar trebui să evite prudenţa excesivă în ceea ce priveşte livrările sale de arme pentru Ucraina, el avertizând cu privire la consecinţele unei eventuale victorii a Rusiei în războiul lansat în urmă cu aproape un an împotriva ţării vecine.

Unii sunt îngrijoraţi că sprijinul nostru pentru Ucraina riscă să ducă la escaladare. Dar riscul cel mai mare este dacă Putin câştigă”, întrucât lumea ar deveni mai periculoasă şi Occidentul mai vulnerabil, a declarat Jens Stoltenberg.

În opinia sa, în acest scenariu preşedintele rus şi alţi lideri autoritari vor crede că „pot folosi forţa pentru a obţine ceea ce doresc”, ceea ce ar fi un mesaj eronat.

În acest context, a continuat Stoltenberg, aliaţii Ucrainei trebuie să îi livreze acesteia ceea ce are nevoie pentru a câştiga şi pentru a se afirma ca o naţiune independentă suverană în Europa.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare