sursa foto:  g4media.ro

Kelemen Hunor iese la rampă: ‘Pot să vă spun că în coaliție există un consens în ceea ce privește dezideratele Guvernului în ceea ce privește PNRR’

Vicepremierul Kelemen Hunor a precizat că în cadrul Coaliției de guvernare există un consens în ceea ce priveşte Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

” Am avut ieri şedinţa coaliţiei, am discutat încă o dată PNRR. Au apărut multe lucruri adevărate şi multe lucruri neadevărate în presă şi pot să vă spun că în coaliţie există un consens în ceea ce priveşte dezideratele Guvernului în ceea ce priveşte PNRR, investiţiile în toate domeniile importante. În Educaţie nu se reduce, procentual va fi peste 12% alocat pentru Educaţie, că au apărut fel de fel de zvonuri că de la Educaţie s-a tăiat”, a declarat Kelemen Hunor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a amintit, totodată, că ţara noastră va avea un buget de peste 29 de miliarde de euro şi va trebui să depună eforturi pentru a avea o absorbţie cât mai mare.

” România, conform deciziilor la nivelul Comisiei şi Consiliului, va avea la dispoziţie aproape 30 de miliarde, 29 de miliarde de euro, şi, sigur, o parte granturi, restul împrumuturi, şi noi cu propunerile ne încadrăm în această sumă. Sigur, urmează discuţii tehnice care vor fi purtate de domnul ministrul Ghinea şi de premierul Florin Cîţu la Bruxelles săptămâna viitoare şi până în 30 mai, cel târziu, România oficial va depune PNRR la Bruxelles. Şi de acolo doar depinde de noi, de fiecare, fiindcă suntem legaţi, cei care vor gestiona aceste fonduri, să cheltuim până în 2026 eficient şi transparent această sumă importantă sau cât vom reuşi din această sumă, dar interesul este să existe o absorbţie cât mai mare”, a adăugat vicepremierul Kelemen Hunor, informează agerpres.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare