sursa foto:  romania-insider.com

Klaus Iohannis, declarație fără ezitări: ‘Da, PNRR-ul nostru, știm, am știut de la început că nu este perfect’

Președintele Klaus Iohannis  a declarat despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) că nu este unul perfect, dar este rezonabil.

 

Întrebat cum comentează un articol publicat de „Die Welt”, preluat de presa de la Bucureşti, conform căruia executivul comunitar va respinge planul naţional de redresare, Iohannis a arătat că acesta va fi aprobat.

„Vom avea un plan aprobat. Mi s-a părut puţin foarte unilateral articolul, ca să nu zic mai mult, că nu este de la noi publicaţia şi n-are rost să spunem alte lucruri. Sunt aşa-numite informaţii pe surse, care ‘se scurg’, în ghilimele. Nu se scurge nimic, sunt unii care vor să-şi dea importanţă şi dau informaţii senzaţionale mai departe.

Da, PNRR-ul nostru, ştim, am ştiut de la început că nu este perfect; de aceea, dacă vă amintiţi, am spus de acum câteva luni de zile, că este foarte bine că s-a depus, că întrebările Comisiei se discută, se caută soluţii, se schimbă anumite părţi din plan. Da, aşa este, nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie, planul, totuşi, a fost elaborat şi este un plan rezonabil şi va primi răspuns la orice întrebare a Comisiei”, a explicat preşedintele.

 

El a adăugat că acele proiecte care, din punctul de vedere al Comisiei Europene, nu sunt eligibile vor fi scoase din PNRR şi a subliniat că nu va mai accepta ca proiectele să nu fie realizate din motive birocratice.

 

„Şi, da, dacă sunt proiecte, care, din punctul de vedere al Comisiei, nu sunt eligibile, ele se scot din plan, asta este, nu e foarte complicat. Nu tot ce este pus acolo, în PNRR la noi, va fi realizat, dar ceea ce rămâne – şi asta este pretenţia mea şi am spus-o foarte-foarte franc şi miniştrilor – ceea ce rămâne în plan şi rămâne fiind eligibil şi finanţabil trebuie pus în practică.

Nu pot să accept să avem un plan, care generic este aprobat, banii sunt disponibili şi să nu realizăm proiectele din motive birocratice. Chiar domnul preşedinte al Consiliului ne-a spus înainte, că unele au mai fost depuse, dar, din cauza unor hibe birocratice, nu s-au realizat. Or, aşa ceva, de data asta, nu mai accept.

Deci, vom avea PNRR, va fi finanţat, probabil unele proiecte vor fi scoase, dar de-abia atunci începe greul; fiindcă aceste proiecte trebuie implementate, trebuie realizate şi într-un timp foarte scurt. Avem foarte puţin timp pentru a realiza aceste proiecte”, a mai declarat Klaus Iohannis, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Klaus Iohannis vrea o legislație rutieră mult mai dură, după numărul uriaș de accidente din ultimul timp: ‘Legislația trebuie să devină mai puternică și șoferii mai disciplinați’

Klaus Iohannis, despre introducerea unor noi restricții: Nu putem să îi constrângem pe oameni să facă lucruri pe care nu le înțeleg

Au fost comandate dosare la DNA pentru unii lideri ai PNL? Klaus Iohannis: ‘Dacă aș avea semnale că există așa ceva, aș fi intervenit demult’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare