sursa foto:  sputnik.md

Kristalina Georgieva, directorul FMI, atrage atenția: ‘Un război aduce hiperinflație și apoi pagube teribile, teribile, pe care cred că le putem evita’

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a declarat că este mai optimistă că se va ajunge la un acord prin care G7 va furniza Ucrainei finanţare pentru noul buget şi ţara ar putea evita hiperinflaţia.

În marja reuniunii miniştrilor de Finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din G7 (principalele ţări industrializate din lume), Georgieva a declarat că principala problemă privind finanţarea este sincronizarea, respectiv evitarea întârzierilor care ar putea împinge Ucraina în finanţare monetară, când banca centrală finanţează efectiv Guvernul, transmite Reuters.

Ştiţi ce se întâmplă dacă o ţară ajunge la finanţare monetară. Un război aduce hiperinflaţie şi apoi pagube teribile, teribile, pe care cred că le putem evita„, a afirmat oficialul FMI.

Participanţii la reuniunea G7 examinează provocările pentru reconstrucţia Ucrainei, mergând de la foamete la schimbări climatice.

Ucraina este un exportator important de cereale la nivel mondial. Premierul ucrainean Denis Şmîgal va participa la reuniune prin legătură video, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Ministrul german de Externe: ‘Rusia conduce acest război cu o altă armă teribilă și puternică: foamea și lipsurile. A provocat o criză alimentară globală’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare