sursa foto:  http://opiniatransilvana.ro/

Lazăr, despre buget: ‘Vă pot spune că banii pentru expertize sunt drămuiți și gestionați cu cea mai mare grijă’

Procurorul general Augustin Lazăr este nemulțumit de bugetul alocat Ministerului Public, spunând că este nevoie de bani pentru rapoartele de expertiză, de exemplu, în condițiile în care a crescut numărul cazurilor de violență.
„După cum am solicitat noi pentru proiecția bugetară a anului 2019, am avut sume pe care le-am propus mai mari decât cele care au rămas în final la bugetul Ministerului Public. Avem în vedere sume care sunt legate de plata rapoartelor de expertiză judiciară. Există multe cauze în contextul creșterii violenței, dosare în care trebuie să se facă rapoarte de expertiză, care sunt consumatoare de sume”, a declarat Augustin Lazăr, citat de Mediafax.
Potrivit procurorului general, Ministerul Public se află în situația în care multe lucrări nu au putut fi plătite. De asemenea, începând cu 1 ianuarie au fost încadrați 66 de auditori, iar 25 de procurori au dat dat examen și au fost admiși, în timp ce la DIICOT este nevoie de 50 de polițiști judiciari. Tot DIICOT are nevoie și de sediu, în condițiile în care în fiecare lună Ministerul Public plătește 58.000 de euro chirie pentru un spațiu total nesatisfăcător.
Totodată, întrebat dacă bugetul pe 2019 pune în pericol anchete precum cea privind violențele de la protestul din 10 august 2018, Augustin Lazăr a spus: „Nu aș dori să mă refer la un dosar sau altul. (…) În general, banii pentru expertiză sunt drămuiți și plătiți cu picătura în măsura în care există. Vă pot spune că banii pentru expertize sunt drămuiți și gestionați cu cea mai mare grijă. E clar că vom avea nevoie de rectificare bugetară mai târziu pentru salarizări și pentru a putea achita rapoartele de expertiză”.
Potrivit proiectului de buget pe 2019, Ministerul Public primește în 2019 o sumă în valoare de 1,32 miliarde de lei.
Vezi și

Se pun la punct ultimele detalii! Schimbarea uriașă pe care o pregătește Armata Română

Lovitură pentru acești angajați! Vârsta de pensionare va crește

Vești bune pentru acești români! Vor primi încă o pensie

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare