sursa foto:  realitateaoltului.ro

Vești bune pentru acești români! Vor primi încă o pensie

Vești bune pentru o categorie de români! Drepturile lor au fost revizuite și îmbunătățite într-o nouă lege.

 Iniţiatorii susţin că în primul rând este necesară despărţirea celor două categorii la care se referă legea actuală, participant la acţiuni militare pe teritoriul naţional şi participant la acţiuni militare în afara teritoriului naţional.

Astfel, noua lege va fi pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.

Prezentul act normativ se referă însă şi la drepturile familiei militarilor care au fost în misiuni de război în străinătate, chiar dacă acesta a fost participant-devenit veteran, rănit sau şi-a pierdut viaţa.E l

Răniţii, angajaţii care au suferit vătămări corporale sau au avut afecţiuni fizice sau psihice în urma acţiunilor militare, beneficiază de o indemnizaţie lunară egală cu două câştiguri salariale medii brute.

Copiii şi soţiile militarilor şi civililor invalizi au prioritate la înscrierea în creşele şi grădiniţele de stat, beneficiază de transferarea sau înscrierea la şcolile/instituţiile de învăţământ militare, preuniversitare sau universitare, primesc bursă lunară până la 26 de ani, pot fi încadraţi în unităţile MApN dacă îndeplinesc condiţiile, sau în posturile de personal contractual.

Soţia personalului cu grad I şi II de invaliditate, încadrată în funcţii militare conform legii, beneficiază de pensie de serviciu dacă iese la pensie la limita de vârstă şi are o vechime de 25 de ani.

Noua lege va fi dezbătută mai întâi la Senat, apoi în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

 

Vezi și:

Vești mari! O parte din această categorie de angajați ar putea lucra și după vârsta de pensionare

Lovitură în plin pentru Elena Udrea! Cu ea în Costa Rica, afacerile din România se prăbuşesc

Vești extraordinare pentru acești bugetari! Eugen Teodorovici a semnat

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare