sursa foto:  impact.ro

Lider PNL, despre scăderea prețului la carburanți cu 50 de bani: ‘Dacă reușești să iei această presiune psihologică care există în piață, care evoluează în creștere, poți elimina o parte din panică’

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că Ordonanța privind scăderea prețului la carburanți cu 50 de bani era necesară pentru a ridica presiunea psihologică privind explozia prețurilor.

Dacă reușești să iei această presiune psihologică care există în piață, care evoluează în creștere, poți elimina parte din panică și a celor creșteri de prețuri generate de această creștere a carburanților. Este o luptă pe care trebuie să o dai cu inflația, pe care suntem obligați să o câștigăm. Lucrul acesta are un cost, pe de o parte bugetul de stat, iar pe de altă parte e de salutat atitudinea producătorilor de carburanți care participă și ei cu o cotă parte la acest efort de traversare a acestei perioade. Măsura nu este una care intervine în piață, ci este doar o posibilitate de care s-a folosit majoritatea producătorilor”.

Acesta a mai spus că este prima oară în România când zona privată reacționează la solicitarea Guvernului și acceptă ca efortul să se împartă.

Ionuț Stroe a mai spus că statul nu a beneficiat de pe urma creșterii prețurilor la energie:

Au crescut încasările la TVA dar statul nu a fost cel care a beneficiat în termeni reali. Populația a solicitat statului să oprească aceste măriri de prețuri , lucru pe care l-a și făcut.

Statul nu acționează în sensul câștigului. Câștigurile sale se redistribuie sub forma investițiilor, a pensiilor, a foarte multor beneficii acordate.”, a declarat liderul PNL, la B1TV.

Vezi și:

EXCLUSIV Profesorul Mircea Coșea, despre ieftinirea carburanților cu 50 de bani: ‘Nu va avea niciun fel de eficacitate’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare