sursa foto:  gsp.ro

Liderul PSD, Marcel Ciolacu: ‘Nu există lucru mai urât în politică decât să furi de la cei sărmani. Partidul Social Democrat, acum doi ani de zile, a plătit o notă de plată’

Peşedintele PSD Marcel Ciolacu a transmis un mesaj la congresul extraordinar al Partidului Democrat din Republica Moldova, în care a precizat că nu este de acord cu mitinguri plătite, că aceştia trebuie să fie partea curată a opoziţiei şi că oamenii aşteaptă de la ei nu circ şi strigături, ci soluţii.

Marcel Ciolacu a transmis şi un mesaj de unitate în cadrul discursului său.
„Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru este ca astăzi să spuneţi tot ce aveţi de spus în interiorul partidului, iar de mâine să fiţi uniţi şi să creaţi o perspectivă stîngii din Republica Moldova. Împreună cu colegii mei de câteva luni mergem ţară, în organizaţiile social democrate şi există o evidenţă foarte clară. Acolo unde este linişte în vestiar, acolo unde colegii au înţeles momentul dificil prin care trece şi România, şi Republica Moldova. Acolo există performanţă, respect şi, nu în ultimul rând,  sentimentul datoriei împlinite. Nu veţi putea avea un nou început decât dacă astăzi dumneavoastră veţi termina acest congres prin unitate”, a declarat liderul PSD.

El a afirmat că nu este de acord cu mitinguri plătite.

„Nu am venit la dumneavoastră ca un frate mai mare sau mai mic, poate mai bătrân. Am venit astăzi împreună cu colegii mei pentru că şi dumneavoastră, şi noi cu toţii suntem români. Nu există nicio diferenţă între dintre românii din România şi românii din Republica Moldova. Cred că o perioadă prea lungă ne-am lăsat antrenaţi în discursul altor. Dacă cei din actuala putere nu vă lasă să fiţi ascultaţi, nu vă lasă să le duceţi proiectele, cred că este cazul atunci uniţi să vă faceţi auziţi. Nu sunt de acord cu mitinguri plătite.
M-am săturat, şi noi am trăit în România aceste lucruri, anumite interese să plătească mitinguri împotriva puterii sau a opoziţiei. Dumneavoastră trebuie să fiţi partea curată a opoziţiei, partea constructivă a opoziţiei. Oamenii aşteaptă de la dumneavoastră nu circ, nu strigături, aşteaptă de la dumneavoastră soluţii. Aţi avut cel mai performant guvern din istoria Republicii Moldova. Acolo este resursa cea mai importantă, care face puntea dintre dumneavoastră şi români”, a precizat Marcel Ciolacu.

Acesta a subliniat că atât PSD, cât şi Partidul Democrat din Republica Moldova au făcut greşeli.

„Partidul Social Democrat, acum doi ani de zile, a plătit o notă de plată. La fel ca şi dumneavoastră, fiindcă şi dumneavoastră aţi făcut greşeli şi noi am făcut greşeli. De asta suntem români. Noi ştim cel mai bine să greşim. Dar printr-o echipă unită, printr-o muncă susţinută, eu când am preluat Partidul Social Democrat, împreună cu colegii mei, nu mă ridicam la valoarea discursului doamnei preşedinte a dumneavoastră.
Încet, printr-o colaborare cu echipele economice, fiindcă erau pandemia, se întrevedea o criză energetică, nu i-a trecut nimănui prin cap că o să vină şi un nebun care să atace un alt stat suveran, fără un dialog consistent în ceea ce priveşte Ucraina şi viitorul Europei, ne-am pus la muncă. Şi nu vă supăraţi, la fel ca la dumneavoastră am fost supuşi unui tir politic de a ne desfiinţa. Au vrut să schimbe legile electorale, să atace coloana vertebrală a partidului, respectiv aleşii locali.
Faptul că am fost uniţi în Parlament, faptul că ştiam foarte bine ce ne dorim, am reuşit să depăşim acel moment. Şi nu mai puţin de doi ani de zile, de data aceasta li s-a întors lor nota de plată şi am câştigat şi alegerile locale şi alegerile generale”, a explicat preşedintele PSD.

El le-a mai transmis membrilor Partidului Democrat din Republica Moldova că în partidul lor nu are ce căuta corupţia.

„Nu există şi nu s-a inventat o reţetă de succes. în politică. Există doar muncă, unitate. Şi nişte principii doctrinare pe care nu avem dreptul să le încălcăm. Trebuie să ieşiţi cu o voce foarte clară, corupţia nu are ce căuta în partidul dumneavoastră.
Nu există lucru mai urât în politică decât să furi de la cei sărmani. Trebuie să spuneţi foarte clar şi să vă delimitaţi total de acest fenomen. Veţi vedea că cei care s-au bătut cu cărămida în piept că sunt mari, incoruptibili, marii oameni noi, salvatorii dumneavoastră, încet,încet, se va dovedi că nu a fost chiar aşa. Dar asta nu înseamnă că dumneavoastră nu trebuie să vă faceţi curăţenie în ograda proprie.
Reconstrucţia sau construcţia, cum spunea doamna preşedinte a partidului dumneavoastră, trebuie să pornească de la coloana vertebrală, de la aleşii locali pe care în acest moment o să vă să rog  să-I aplaudaţi ca au rămas alături de dumneavoastră. Ei nu vor rămâne alături de dumneavoastră necondiţionat. Au făcut o o dată. A venit rândul dumneavoastră de data aceasta, să fiţi determinaţi şi să-i ajutaţi”, a conchis Ciolacu, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare