sursa foto:  euractiv.com

Liviu Dragnea lansează acuze dure. SRI-ul nu l-ar fi lăsat să fie ministru: ‘George Maior mi-a spus să înțeleg că nu se poate, că o să intru și eu la un moment dat, dar nu se poate acum’

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, a declarat duminică seară, la Realitatea Plus, că ”În perioada 2012-2015, când era Ponta prim-ministru, nu era acceptat niciun membru în Guvern dacă nu exista permisiunea de la SRI”.

”In perioada 2012-2015, cand era Ponta prim-ministru, nu era acceptat niciun membru in Guvern daca nu exista permisiunea de la SRI. Primul care a aflat de lucrul asta am fost eu, in 2012. A fost o motiune de cenzura depusa dinainte de Pasti si votata la sfarsitul lui Aprilie, pe 7 mai s-a facut Guvernul.

Dupa motiunea de cenzura ne-am intalnit cred ca 5, Crin Antonesc, Helvig, eu, Victor Ponta sa discutam despre Guvern intr-o zi de duminica. Am aflat ca nu pot sa intru in Guvern cu tot felul de motive, prostii. Mi-a spus Victor Ponta, ca nu pot sa fiu secretar general si ministru.

A doua zi am plecat impreuna spre Bucuresti, eram la Valea Prahovei, si mi-a zis ca trebuie sa inteleg ca nu pot sa intru in Guvern pentru ca i-a spus SRI-ul ca nu am cum sa intru. L-a sunat pe Maior si mi l-a dat la telefon. George Maior mi-a spus sa inteleg ca nu se poate, ca o sa intru si eu la un moment dat dar nu se poate acum. Nu aveam ce sa comentez. I-am zis atunci ca nu cred ca vom reusi sa facem ceva nici cu USL nici cu PSD daca in maniera asta se fac numiri.

Ulterior, absolut tot ce era numire care trebuia facuta de cabinetul primului ministru trebuia sa fie avizat de SRI. Cred ca inclusiv in 2016 in Guvernul Ciolos a fost asa. Pana in 2015 sigur. Din 2017 nu a mai fost aceasta situatie pentru ca le-am cerut celor care erau prim-ministri sa nu permita sa se faca Guvernul asa. Ceea ce i-a enervat foarte tare, mai ales ca nu se potoleau, nu voiau sa iasa din ministere, sa reduca influenta asupra ministrilor, secretarilor de stat, consiliilor de administratie din companiile nationale, in continuare nu vor dori sa iasa daca nu se schimba nimic in sistemul de putere din Romania, ma refer la institutiile de forta”, informează realitatea.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare