sursa foto:  gds.ro

Lovitură de teatru! În loc să elimine pensiile speciale, Guvernul Orban le majorează: Automat vor crește

Încă de la preluarea Guvernării, Cabinetul Orban s-a bătut cu pumnii în piept că va elimina pensiile speciale.

Astăzi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că pensiile speciale vor crește automat de la 1 septembrie, odată cu majorarea punctului de pensie.

Ludovic Orban a vrut să precizeze că Guvernul PNL nu va majorapensiile speciale, după ce punctul de pensie va crește, de la 1 septembrie, cu doar 14% și nu cu 40 de procente, așa cum prevede legea. Însă, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, l-a dat de gol pe șeful său și a anunțat că vor crește și pensiile speciale, scrie Știripesurse.ro.

Ludovic Orban: Am văzut o întreagă discuție legată de modul în care să se facă această majorare. Mulți au zis: să creștem pensiile mici, să facem o creștere direct proporțională cu mărimea pensiilor. Acest lucru nu este posibil. Noi nu majorăm pensiile, ci punctul de pensii. Dacă am face o majorare diferențiată procentual, am crea niște nedreptăți imense și am încălca principiul contributivității. Nu se cresc pensiile speciale în această majorare.

„În mod automat vor crește”

Violeta Alexandru: Pensiile speciale sunt compuse dintr-o parte calculată pe baza contributivității care, prin schimbarea anunțată, în mod automat vor crește, respectiv o parte consistentă care vine de la bugetul de stat și nu are niciun impact.

Ludovic Orban: Pensia minimă socială va crește.”, a fost schimbul de replici dintre cei doi, în ședința de guvern.

Vezi și

SURSE Se ascut cuțitele între grei! Ce se ascunde în spatele descinderii greșite în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Gavriș nu a vrut să ia polițiștii, a luat jandarmii. I-a întrebat pe frații lui Pian dacă i-au înregistrat pe Vasilescu și pe Berechet’

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare