sursa foto:  Inquam Photos/Ilona Andrei

Lovitură de teatru la Primăria Sectorului 1! Chiar dacă se descoperă nereguli, Clotilde Armand rămâne edil

Un procuror de la Secția Specială pentru Investigarea Infranțiunilor din Justiție (SIIJ) a cerut renumărarea voturilor de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, după o plângere a PSD.

SIIJ a delegat Poliția Capitalei ca să se ocupe de această renumărare a voturilor.

Paradoxal, chiar dacă se vor descoperi nereguli, rezultatul votului nu va putea fi schimbat, iar Clotilde Armand va rămâne primarul Sectorului 1.

Asta susține Constantin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP).

La momentul acesta, atât timp cât a fost publicat procesul verbal cu numărătul voturilor în Monitorul Oficial și a fost validat de instanță mandatul primarului ales, acest mandat merge pe întreaga perioadă.

Nu există nici o posibilitate ca mandatul primarului de la Sectorul 1 să înceteze și să fie reluate alegerile”, a declarat, pentru Newsweek, șeful AEP.

„Ceea ce face procurorul, ține de latura penală a chestiunii. Dar, din punct de vedere electoral nu se întâmplă nimic. Nu există temei legal pentru o răsturnare a alegerilor”, a mai spus el.

Vezi și

USR-PLUS își calcă în picioare promisiunile! Încearcă să execute un șef angajat prin concurs și să-și pună un om de partid

Numirile pe filieră PNL continuă! O fostă miss ajunge la conducerea unui spital din România

EXCLUSIV Răsturnare de situație în MAI! Lucian Bode aplică, de fapt, Legea lui Marcel Vela

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare