sursa foto:  puterea.ro

Lovitură de teatru! Mugur Isărescu eliberează bomba în privința aducerii rezervei de aur

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a făcut un anunț suprinzător în privința repatrierii rezervei de aur.

Isărescu a afirmat, cu ocazia audierii pentru un nou mandat de către comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului, că e de acord cu propunerea ca aurul să fie readus în România, pentru a fi văzut de toată lumea. Totuși, conform șefului Băncii Naționale, el trebuie apoi dus înapoi sau arhivat.

„Banca Naţională a României a spus în mod clar că nu are nicio obiecţie cu aducerea aurului în ţară pentru verificare, pentru că s-a creat o mare problemă de credibilitate. Sunt trei ani de zile în care sistematic şi într-un mod iresponsabil s-a spus că nu există acest aur, că a dispărut, că a fost vândut, că a intrat în operaţiuni, şi mai rău decât atât, că nu l-am folosit pentru a obţine venituri. Ori rezerva de aceea este rezervă. Nu este investiţie. Rezerva este ceva ce pui de o parte pentru situaţii deosebite. Obiectivul rezervei internaţionale, fie că este de aur sau valutară, este să-ţi dea credibilitate şi să reducă costurile cu care ţara respectivă s-ar împrumuta. Deci, un posibil impact ar fi creşterea costurilor”, a afirmat Isărescu.

„Personal m-am exprimat public şi nu pot să spun altceva în faţa dumneavoastră. Eu aş vota în Consiliul de Administraţie dacă s-ar ridica problema aceasta. Să-l aducem, să-l vadă toată lumea, inclusiv aceste câteva persoane care ne toacă de dimineaţa până seara cu aberaţiile pe care le-am spus, după care trebuie dus înapoi acolo sau arhivat, pentru că, altfel, în ţară nu o să aducem fiecare investitor străin să-l băgăm în tezaur şi să spunem acesta este aurul”, a mai spus șeful BNR.

Vezi și

În plin scandal pe banii TNB, apare un document nuclear! Ce salariu are, în realitate, Ion Caramitru

S-a aflat! Cine ar putea fi noul ministru de Interne

Denunțuri pe bandă rulantă cerute de Carmen Dan! Amenințări cu cătușe în MAI

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare