sursa foto:  stiripesurse.ro

În plin scandal pe banii TNB, apare un document nuclear! Ce salariu are, în realitate, Ion Caramitru

În plin scandal pe banii alocați Teatrului Național București, jurnaliștii din România fac public un document-bombă.

54 de persoane din corpul tehnic al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București au fost concediate la finalul acestei stagiuni. Anunțul directorului Ion Caramitru a provocat revoltă în rândul actorilor și al opiniei publice. Caramitru a spus că a fost nevoit să ia această măsură deoarece Ministerul Culturii, de care TNB depinde direct fi nanciar, a redus fondurile. Ieri, mai mulți actori au anunțat că vor protesta în stradă împotriva tăierii bugetului și a consecinței sale imediate, de a lăsa oameni fără loc de muncă. Pe lângă faptul că fără tehnicieni de scenă nu se poate lucra, parte dintre cei disponibilizați reprezintă adevărate cazuri sociale, scrie azi Evenimentul Zilei.

Jurnaliștii de la EVZ anunță că Ion Caramitru, managerul TBN, în afară de pensie, are și un salariu tarifar de 14.038 lei, la care se adaugă un spor de „condiții vătămătoare” de 1.404 lei și plus o indemnizație pentru hrană de 347 de lei (această indemnizație este luată de toți angajații TNB). Din aceeași foaie, mai aflăm că un actor de treapta 1 A, gradația 5, este retribuit cu 10.328 lei, plus indemnizația de mâncare, plus un spor de condiții grele de lucru de 1.388 lei. Dacă deține și vreun titlu științific, mai ridică 1.040 lei. Dacă nu, nu. Cea mai mică leafă o are un actor de treapta 1 (fără A), gradație 0, și este de 5.528 lei, plus banii de masă și 829 de lei sporul de condiții grele.

„Una peste alta, salariile sunt bune”, concluzionează sursa citată.

Vezi și

Denunțuri pe bandă rulantă cerute de Carmen Dan! Amenințări cu cătușe în MAI

SURSE Lovitură pentru clienții ING Bank! Clauza abuzivă care există în contractele lor – Autoritățile au reacționat în forță

Lovitură pentru pensionari! Fostul ministru de Finanțe face dezvăluri- Ce se întâmplă cu pensiile

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare