sursa foto:  observator.tv

SURSE Lovitură pentru clienții ING Bank! Clauza abuzivă care există în contractele lor – Autoritățile au reacționat în forță

Lovitură pentru clienții ING Bank! Vineri, presa din România a scos la iveală un caz neașteptat. ING Bank a fost amendată pentru o clauză abuzivă existentă în contractele clienților.

Pe scurt, un client ING a apelat la OPC Timiș, după ce a încercat să scoată o sumă cu mai multe zerouri de la bancă, iar instituția i-a condiționat eliberarea banilor, cerându-i să completeze un formular în care să precizeze ce va face cu banii.

„Persoana respectivă deţinea bani în cont la bancă. În momentul în care a cerut să i se elibereze o anumită sumă, i s-a condiţionat eliberarea banilor de completarea unui formular în care să precizeze în ce mod va folosi banii. Persoana a refuzat să dea asmenea explicaţii, spunând că dacă doreşte… să cumpere hârtie igienică asta va face, dar nu trebuie să justifice nicicum modul în care îşi cheltuie banii. În urma reclamaţiei noi am fost în control la bancă şi am amendat respectiva unitate pentru că solicitarea încălca reglementările legale. Acestea, inclusiv regulamentele Băncii Naţionale a României, solicită informaţii legate de provenienţa banilor, atunci când se depun în cont, nu de modul în care vor fi cheltuiţi după retragerea lor. În consecinţă, banca a fost amendată cu suma de 10.000 de lei”, a declar Sorin Susanu, comisar-şef în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Timiș, după cum vă dezvăluiam AICI.

Vezi și Lovitură dură pentru o importantă bancă din România! Ce li se întâmplă clienților

Potrivit surselor Bugetul.ro de pe piața bancară, această clauză există în contractele tuturor celor care au conturi la ING Bank.

Mai mult potrivit altor surse ale Bugetul.ro, Protecția Consumatorului Timiș, pe lângă amenda de 10.000 de lei, a dispus și măsura scoaterii acestei clauze abuzive din contractele clienților.

Bugetul.ro le-a solicitat celor de la ING Bank o reacția în privința cazului semnalat la Timișoara, însă, până la publicarea acestui articol, nu am primit niciun răspuns.

La sfârșitul anului 2018, ING Bank avea peste 1.200.000 de clienți în România.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare