Lovitură de teatru! Prevederile stării de alertă vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial! Amendament neconstituțional

Un amendament adus chiar de Partidul Național Liberal modifică radical Legea privind starea de alertă. Prevederile legii stării de alertă ar urma să intre în vigoare imediat după publicare în Monitorul Oficial.

Amendamentul a fost adus chiar de Florin Roman, liderul deputaților PNL și trebuie precizat că amendamentul este neconstituțional.

În Comisia Juridică a Camerei Deputaților au fost adoptate mai multe amendamente printre care şi cel depus de Florin Roman, care prevede ca legea să intre în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial, nu în 3 zile de la promulgare, în conformitate cu Constituţia.

„La articolul 64, după alin.(2) se introduce un nou alineat cu cuprinsul: (3) Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, partea I”, se precizează în amendamentul deputatului Florin Roman.

Contrat amendamentului, Articolul 78 din Constituția României prevede că „Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei”.

Vezi șiCombinație liberală: Din stomatolog de comună, a fost ‘cocoțată’ șefă de spital!

Statul german părtaș la momentele de groază prin care trec muncitorii români din industria cărnii. ‘Nu sunt vreun secret de stat. Cu toții le cunosc’

EXCLUSIV Ordin de retragere a Poliției de pe străzi! Au dispărut echipajele fixe (foto)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare