sursa foto:  romaniatv.net

Lovitură dură încasată azi de sute de români! Ford îi bagă în șomaj tehnic și le scade salariile, înainte de Paști

Sute de români au fost trimiși, începând de azi, în șomaj tehnic, iar salariile acestora vor scădea fix înainte de Paști.

Concret, din cauza crizei de semiconductori, Ford Craiova oprește temporar producția, iar în l0c de trei schimburi, câte erau până acum, vor fi două.

Ford trimite în șomaj tehnic muncitorii dintr-un schimb de lucru pe o perioadă de aproape o lună. Mai exact, de pe 26 aprilie până pe 21 mai. La finalul lunii aprilie și începutul lunii mai, Ford suspendă producția de autovehicule, la Craiova, pentru șase zile. Producția de motoare se suspendă pentru 10 zile. Calendarul opririlor temporare de producție a fost anunțat de reprezentanții Ford, scrie gds.ro.

Ca urmare a problemei aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, în perioada 26 aprilie- 21 mai, Secția de Producție Vehicule de la Ford Craiova va opera în două schimburi (în loc de trei).

În plus, estimăm în acest moment 6 zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10- 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie- 14 mai.

Continuăm totodată să prioritizăm configurațiile cheie de vehicule, gestionând în mod eficient volumele noastre alocate de semiconductori”, a declarat Ana Maria Timiș, director de comunicare al Ford România.

Conform sursei citate, circa 1.000 de angajați dintr-un schimb de lucru ar urma să fie trimiși în șomaj tehnic pentru aproape o lună.

În perioada zilelor fără producție, angajații de la Ford Craiova afectați de această situație, vor fi plătiți în conformitate cu acordurile companiei cu sindicatele locale și cu prevederile legale în vigoare.
La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și ajustează programele de producție pentru a minimiza efectul asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor noștri din întreaga Europă”, a mai precizat directorul de comunicare al Ford România.
Potrivit unor surse, angajații Ford ar urma să fie plătiți cu 78% din salariul brut pe perioada suspendării producției.

Ford produce la Craiova autovehiculele Ford Puma și EcoSport, precum și motorul EcoBoost de 1.0 litri.
Criza de semiconductori de la nivel mondial afectează întreaga producție de vehicule. Și uzina Dacia a anunțat opriri temporare de producție. Și Ford a mai sistat producția la Craiova pentru 8 zile, începând cu 26 februarie.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare