Lovitură pentru Gabriela Firea! Acuzații fără precedent la adresa bugetului Primăriei Capitalei

Proiectul de buget întocmit de Primăria Capitalei, care va fi supus votului în ședința Consiliului General de mâine, este un buget construit pe venituri supraevaluate, fără nicio legătură cu realitatea.

Bugetul construit de primarul Gabriela Firea estimează că veniturile totale vor fi de 6760 milioane de lei, o creștere de 134% față de media veniturilor din ultimii trei ani.

Analizând structura veniturile preconizate de Primăria Capitalei, se constată un optimism major în legătură cu sumele obținute din impozitarea operațiunilor imobiliare, administrația Firea estimând o creștere de 979% față de media veniturilor din ultimii trei ani.

Cel mai mare optimism e legat însă de fondurile europene, unde Primăria București a fost codașă absolută. Administrația Bucureștiuluilui își propune în 2019 o creștere a veniturilor de 1857%, comparativ cu ce a reușit să obțină în ultimii trei ani.

Venituri extrem de mari își propune să obțină de asemenea din concesiuni și închirieri (o creștere de 1475% comparativ cu media ultimilor trei ani) și din recuperarea cheltuielilor de judecată și despăgubiri ( creștere de 1293%). Venituri ceva mai modeste sunt prevăzute din taxe pe desfășurarea de activități ( creștere de 246%) și din subvenții de la bugetul de stat (creștere de 362% raportată la media din ultimii trei ani ).

”Este cât se poate de clar că avem de-a face cu un buget făcut din pix, în care veniturile sunt supraevaluate cu 1,5 miliarde lei. Veniturile Primăriei nu pot crește peste noapte de câteva ori, așa cum încearcă să ne păcălească administrația Firea. Nu poți veni în fața bucureștenilor cu un buget care nu are nicio legătură cu realitatea, cu un buget plin de cifre menite să susțină declarațiile populiste ale Gabrielei Firea și atât.

Consecința acestui buget va fi una nefastă pentru bucureșteni: vor fi tăiate drastic investițiile, așa cum se întâmplă an de an în București. Iar tăierea investițiilor înseamnă mai puțini bani pentru repararea țevilor RADET, mai puțini bani pentru reabilitarea străzilor, mai puțini bani pentru reparații la școli sau pentru construirea de creșe și grădinițe.

Acest buget este dovada clară a incompetenței administrației Firea care este strict preocupată de campaniile de imagine și nu de dezvoltarea orașului și de asigurarea unor condiții decente de trai bucureștenilor.”, declară deputatul de București Nicușor Dan.

Citește și:

EXCLUSIV Aflată în Costa Rica, Elena Udrea încasează o lovitură devastatoare! Ion Țiriac i-a dinamitat afacerea

Vești uriașe pentru mii de români! Veți plăti mai putin pentru această taxă

Vești bune pentru români! Schimbare majoră făcută de Banca Transilvania

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare