sursa foto:  gandul.ro

Lovitură pentru Guvernul Orban! Raed Arafat a eșuat la întâlnirea cu PSD, USR și Pro România

Lovitură pentru Guvernul Orban! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a eșuat în încercarea de a convinge PSD, USR și Pro România să voteze prelungirea stării de alertă, susțin surse ale Digi 24

Conform sursei citate, secretarul de stat în MAI a încercat să îi convingă pe liderii PSD, Pro România, USR și ALDE să voteze în Parlament prelungirea stării de alertă, prin Hotărâre de Guvern, cu cel puțin 15 zile. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut la întâlnirea cu Arafat o lege prin care să fie implementate unele măsuri, printre care purtarea măștilor în spații închise, în timp ce USR a solicitat prelungirea stării de alertă doar în zonele în care există un risc mare de infectare.

„Arafat a zis că va veni cu cifre și analize la proiectul de HG privind prelungirea stării de alertă. Decidem atunci. Am ținut toate porțile deschise, dar vrem să vedem fundamentare solidă și tratare diferențiată de la zonă la zonă”, au declarat surse politice din USR, pentru Digi24.ro.

La întâlnire, PSD a mai cerut redeschiderea spitalelor pentru pacienții non-COVID, oprirea achizițiilor directe făcute de Guvern și testarea celor care vin din străinătate și stau în izolare 14 zile.

„Așteptăm să vedem propunerea concretă a Guvernului, pentru că aceste măsuri pot fi implementate și fără stare de alertă. PSD va sprijini în Parlament implementarea unor măsuri responsabile de protecție la adresa populației”, au spus surse din PSD.

Vezi și

EXCLUSIV În stare de alertă, SPP face noi achiziții de mașini! Limuzine de peste 100.000 de euro

Se zguduie total Guvernul Orban! Este obligat să majoreze pensiile cu 40%, începând cu luna septembrie

Mega-veste! O cunoscută bancă din România sare în ajutorul unei categorii de angajați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare