Lovitură pentru o categorie de angajați! Ce se întâmplă cu salariile

Lovitură pentru o categorie de angajați români! Ieșirea ALDE de la guvernare a creat un întreg scandal între premierul Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis,cei mai afectați fiind o parte din bugetari.

RomaniaTV precizează că scandalul politic se poate transforma în mişcări de stradă deoarece mai multe categorii de bugetari riscă să nu-şi încaseze salariile pe 15 septembrie.

Conform unor surse oficiale din Guvernul Dăncilă, situaţia este gravă la fostele portofolii deţinute de ALDE, unde nu s-a delegat dreptul de semnătură către secretarii de stat. Astfel, angajaţii din Energie, în frunte cu companiile miniere, şi cei de la Mediu au şanse mici să-şi încaseze salariile la timp în această lună. La celelalte ministere unde sunt interimari cărora le va expira mandatul săptămâna viitoare, conform aceloraşi surse, deja s-a delegat dreptul de semnătură către secretarii de stat şi nu se preconizează probleme.

Nu este singura problemă. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat joi că Guvernul nu se poate întruni în şedinţe şi nu poate nici să emită ordonanţe de urgenţă,având în vedere că echipa este incompletă.

„Putem avea (şedinţă, n.r.) doar dacă echipa guvernamentală este completă. Eu, totuşi, stau şi mă întreb şi – sincer vă spun, dincolo de orice fel de zonă politică – cred că este o dovadă de iresponsabilitate să laşi un guvern, indiferent care ar fi acela, fără instrumentul de a legifera. Dacă – Doamne fereşte! – se întâmplă astăzi o calamitate şi pentru a rezolva o problemă punctuală este nevoie de un act normativ la nivel de legislaţie primară, adică ordonanţă de urgenţă, nu se poate emite o ordonanţă de urgenţă. Mai mult, nu se poate emite nici măcar o hotărâre de guvern, pentru că Guvernul nu poate funcţiona. Deci, este – zic eu – din păcate, o dovadă de iresponsabilitate a celor care încă ţin acest guvern nefuncţional”, a arătat ministrul, într-o declaraţie acordată presei. Teodorovici a mai precizat că PSD va decide dacă prim-ministrul va supune votului în Parlament o restructurare a Guvernului.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, că Guvernul nu a putut prelungi termenul de înscriere la vot al românilor din Diaspora,deoarece președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Executivului, refuzând să numească miniștrii interimar.

„Trebuia să avem ședință de Guvern. Înainte de a veni la recepția spitalului de la Mioveni am avut un Forum cu românii din străinătate. Trebuia să avem pe agenda ședinței de Guvern o ordonanță de urgență prin care prelungeam termenul de înscriere în registrul electoral al românilor din Diaspora pentru votul prin corespondență. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt multe obiective care nu mai pot aștepta. Această blocare a însemnat că tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie să ducem sătpămâna viitoare și cred că acest lucru nu este un lucru normal”, a declarat Viorica Dăncilă, la Mioveni. Șeful Executivului a adăugat că speră ca „ președintele să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normală, o Românie în care și Guvernul funcționeză așa cum ar trebui”.

Vezi și:

EXCLUSIV Bătaie de joc în privința repatrierii celui mai temut interlop! Cine blochează extrădarea lui Ghenosu

Mugur Isărescu în corzi! I se va tăia din pensie

Lovitură dură! Toți românii sunt obligați să plătească această taxă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare