sursa foto:  Facebook.com

Lucian Bode anunță extinderea la nivel național a procedurii de depistare a persoanelor cu Covid-19 cu ajutorul câinilor dresați

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Lucian Bode, a anunțat  într-o conferință de presă, că proiectul Centrului Chinologic de la Sibiu de depistare a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 cu ajutorul câinilor dresați va fi extins în țară.

„Vor fi aceiaşi câini şi la Cluj, şi la Sibiu, vom alege câteva zile pe săptămână, câteva curse internaţionale. Va trebui să organizăm culoarul de sosiri în aşa fel încât să îşi desfăşoare activitatea. România este printre puţinele ţări din lume care a implementat un astfel de proiect„, a spus Lucian Bode.

El a arătat că cei cinci câini folosiţi pe Aeroportul din Sibiu au depistat mai mulţi pasageri infectaţi cu noul coronavirus.

„Am lansat un proiect pilot al Centrului Chinologic de la Sibiu şi mă bucur că a avut rezultate. Pe Aeroportul Sibiu au fost executate 30 de misiuni cu cei 5 câini şi 3 poliţişti. Exemplarele canine au semnalat un număr total de şapte persoane, dintre care una avea aproximativ trei săptămâni de la momentul în care a fost confirmată ca fiind infectată, o persoană a fost testată şi confirmată pozitiv cu test rapid şi ulterior cu test PCR. Două persoane au fost semnalate şi testate negativ la testul rapid de pe aeroport, dar care au fost carantinate pentru că nu au făcut dovada vaccinului, şi trei persoane semnalate şi care au fost testate negativ cu test rapid şi carantinate pentru că nu aveau schema completă de vaccinare”, a menţionat Lucian Bode, informează agerpres.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare