sursa foto:  facebook

Lucian Romașcanu: Clotilde Armand ar trebui dată în judecată. Ceea ce refuză ea să facă acolo este de o gravitate extremă’

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a precizat joi seară la „Sinteza Zilei” că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand trebuie dată în judecată pentru că a distrus sănătatea publică.

Cazul Spitalului de Pediatrie „Grigore Alexandrescu” care riscă să piardă finanțarea de la Banca Mondială în valoare de 73 de milioane de euro pentru că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, a blocat avizul de demolare a unor clădiri dezafectate din incinta unității medicale a fost comentat joi la Sinteza Zilei.

Grav este că din cauza războiul gunoaielor, dus cu operatorii de salubritate, clădirile care ar trebui demolate pentru a iniţia contractul de modernizare al celui mai mare spital de copii din ţară, au fost invadate de șobolani şi pun acum în pericol viata a sute de copii şi bolnavi.

În acest context, senatorul PSD Lucian Romașcanu a subliniat că trebuie făcute demersuri legale împotriva primarului Clotilde Armand pe care o acuză de subminarea sănătății publice.

„Consilierii noștri fac tot ce pot în condițiile de minoritate în care sunt. Săptămâna asta este o rectificare bugetară în care încercăm să adăugăm acea hotărâre prin care a cele patru spitale au vrut să fie  date la o parte de la Sectorul 1 și ele nu au fost preluate de primărie. Trebuie rezolvată situația și adusă la starea inițială pentru că se puteau finanța.

În calitate de cetățean, ce face dumneaei prin neducerea la îndeplinire a sarcinilor pe care le are, prin lucrurile pe care le justifică dânsa ar trebui dată în judecată și probabil avocați care pot și sunt specializați în procesele colective ar putea să o dea în judecată pentru subminarea sănătății publice.

Să fie trasă răspundere penală pentru subminarea sănătății publice

Ceea ce refuză ea să facă acolo este de o gravitate extremă şi nu mai poate fi sancționată doar de media.

Să filmăm șobolanii și să o facem pe ea de rușine. Cineva va trebui să ia o decizie, în urma cazurilor de îmbolnăviri, din cauza acestor gunoaie nesfârșite și să fie trasă răspundere penală pentru subminarea sănătății publice.

Trebuie dată judecată pentru că a distrus sănătatea publică, în Sectorul 1, nu numai în spitale, ci și lăsând mormanele alea de gunoi.În al doilea rând ar trebui rapid declasat pentru că acești bani ( n.r 73 de milioane de euro) pentru acest proiect se pot pierde.

Ca membru al Comisiei de Cultură în Senat voi face o vizită și o interpretare a ministrului pe această temă pentru că în momentul de față Comisia de Monumente Istorice care este pe lângă ministrul Culturii emite avize care nu sunt obligatorii pentru ministru dar ministrul nu are voinţa sau îndrăzneala de a decide contra avizului că vine DNA-ul”, a spus senatorul Lucian Romașcanu, conform antena3.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare