sursa foto:  Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Lucian Romașcanu trage un puternic semnal de alarmă: ‘După 50% datorie publică în PIB, se îngheață salarii și pensii și cheltuieli bugetare și după 55% se taie’

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a precizat că în momentul în care datoria publică depășește 50%, salariile vor fi înghețate, iar dacă depășește 55%, salariile vor fi tăiate de către Guvern.

 

”După 45% datorie publică în PIB, primul ministru este obligat să informeze asupra situației și să propună un plan de măsuri. Dar nu a făcut-o, pentru că domnul Cîțu consideră că această lege este o recomandare, nu o lege, că legile sunt recomandări pentru dumnealui.

După 50% se îngheață salarii și pensii și cheltuieli bugetare și după 55% se taie. Domnul Cîțu trebuie să înțeleagă că nu poate să îndatoreze România pe următorii 30 de ani pentru lucruri pe care noi nu le vedem.

Noi am discutat până acum cu cine ne-a invitat la discuție. N-au existat discuții între PSD și coaliția de guvernare. Noi am avertizat în spațiul public că, de când a început sarabanda împrumuturilor, răspunsul lui domnul Cîțu era că mai avem până să ajungem la 60%. Omul este perfect inconștient”, conchide Lucian Romașcanu, conform psnews.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare