sursa foto:  infomures.ro

Ludovic Orban, la învestirea preşedintelui CJ Maramureş: ‘România are nevoie ca de aer de dezvoltare’

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la festivitatea de depunere a jurământului de învestire în funcţie a preşedintelui ales al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan, că  este momentul în care Guvernul şi administraţia centrală devin cu adevărat un partener al administraţiei locale, nu o frână, un instrument de opresiune sau de risipire discriminatorie a resurselor în funcţie de ochi frumoşi, nu în funcţie de calitatea proiectelor.

„Vreau să interpretaţi prezenţa mea aici ca un angajament de susţinere pentru toate proiectele judeţului Maramureş. Şi asta nu o fac cu scop electoral, ci o fac dintr-o experienţă personală. Eu am trecut prin administraţia locală şi mi-am dat seama ce înseamnă reglementările unei administraţii centrale ce nu a trecut prin administraţia locală. Cred că este momentul în care Guvernul şi administraţia centrală devin cu adevărat un partener al administraţiei locale, nu o frână, un instrument de opresiune sau de risipire discriminatorie a resurselor în funcţie de ochi frumoşi, nu în funcţie de calitatea proiectelor.

De asemenea, cred puternic în principii precum descentralizarea, economia locală, subsidiaritatea, principii care stau la baza funcţionării democraţiilor europene (…) Avem o şansă în următorii patru ani, mai avem alegerile parlamentare după care vor fi patru ani de pace, patru ani de zile în care tirurile de artilerie şi focurile încrucişate nu se vor mai auzi atât de tare (…) România are nevoie ca de aer de dezvoltare”, a spus Ludovic Orban.

El a afirmat că Maramureşul este un judeţ cu „problematici deosebite, care trebuie abordate în mod profesionist”.

„Un judeţ deloc simplu, un judeţ cu multe ‘ţări’, Ţara Chioarului, Ţara Lăpuşului, Maramureşul istoric, toate zone foarte diverse şi cu problematici deosebite, care trebuie abordate în mod profesionist şi cu soluţii care nu pot fi aplicate peste tot la fel.

Nu este un mandat uşor. Îmi aduc aminte cu nostalgie când Ionel Bogdan, cu ceva ani în urmă, nu foarte mulţi ani era la organizaţia de tineret, apoi la organizaţia municipală Baia Mare, şi mă bucur să fiu alături de el pentru un succes remarcabil în care deşi tânăr, deşi, poate, fără să beneficieze de o notorietate, a reuşit în această competiţie să câştige poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Vă rog, să fiţi alături de proiectele sale, indiferent din ce formaţiune politică faceţi parte”, a spus Ludovic Orban.

La eveniment au fost prezenţi şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, prefectul Silviu Nicolae Ungur şi episcopul ortodox al Maramureşului şi Sătmarului, Iustin Sigheteanu, informează agerpres.ro

Citeşte şi:

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare