sursa foto:  cnbc.com

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

Un studiu de ultim moment oferă noi detalii despre persoanele care sunt cele mai predispuse infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, dar vine și cu o serie de detalii despre cât de mult timp poate afecta noul coronavirus viața unui pacient pozitiv.

 

Un pacient din 45 suferă din cauza COVID-19 mai mult de 12 săptămâni, arată studiile făcute în Marea Britanie, relatează BBC.

Cercetările de la King’s College din Londra au descoperit că vârsta înaintată și o gamă largă de simptome inițiale măresc durata bolii.

De asemenea, femeile, excesul de greutate și astmul cresc riscul de a suferi mai mult de COVID.

Potrivit studiului consultat de BBC, una din 20 de persoane este bolnavă timp de cel puțin opt săptămâni, iar una din 7, cel puțin 4 săptămâni.

Scopul studiului este de a dezvolta un sistem care să poată identifica pacienții care au nevoie de îngrijiri suplimentare.

Cercetarea s-a bazat pe analiza persoanelor care și-au introdus simptomele și rezultatele testelor în aplicația Covid Symptom Study.

Oamenii de știință au analizat datele pentru a găsi modele care ar putea estima cine va avea o boală de lungă durată.

Simptomele bolii de durată variază de la un pacient la altul, dar un numitor comun este oboseala.

Vicky Bourne, în vârstă de 48 de ani, a avut febră și a început să tușească în martie. Tusea a devenit însă ”absolut terifiantă” și a avut nevoie de oxigen. După 6 luni, încă are simptome de COVID.

Starea ei se îmbunătățește, dar încă are ”valuri” de simptome mai severe. Chiar și plimbarea câinelui obosește atât de mult încât nu poate vorbi în timp ce merge.

”Am articulații ciudate, aproape artritice și, în mod ciudat, acum două săptămâni, mi-am pierdut din nou simțul gustului și mirosului. E ca și cum ar fi o inflamație în corpul meu, apare și apoi dispare”, spune ea.

”Credem că studiul e cu adevărat important, pentru că am putea identifica acei oameni cu durată lungă a bolii, poate le putem oferi strategii preventive și, de asemenea, le putem urmări evoluția și ne vom asigura că vor primi recuperearea de care au nevoie”, spune dr. Claire Steves, de la Kings College din Londra, conform 3dots.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Uluitor! Din ce fac bani generalii Silviu Predoiu, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Petre Tobă

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare