sursa foto:  ziaristii.com

Ludovic Orban: ‘Mă bucur că a crescut semnificativ numărul persoanelor care vor să se vaccineze. Tuturor le recomand să se vaccineze’

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, s-a arătat încântat de numărul mare de persoane care vor sa se vaccineze și recomandă cetățenilor să se vaccineze.

„Ce pot să vă spun este că, deocamdată, a crescut semnificativ în toate cercetările sociologice procentul cetăţenilor români care sunt hotărâţi să se vaccineze. Chiar la ora actuală, nu cred că există un procent mai mare de 12 sau 13% de cetăţeni care spun că nu vor să se vaccineze. (…) Ceea ce ne dorim este să crească cantităţile de vaccin care intră în ţară, astfel încât să putem vaccina un număr cât mai mare de cetăţeni. Deocamdată, mă bucur că a crescut semnificativ numărul persoanelor care vor să se vaccineze. Tuturor le recomand să se vaccineze”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

 

El a adăugat că sunt dezbateri în toate țările europene cu privire la relaxarea condițiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 pentru persoanele vaccinate, însă trebuie găsit un echilibru pentru a nu se crea discriminări.

 

 

„Dezbateri există în toate ţările europene şi, mai mult ca sigur, într-un orizont de timp de o lună jumătate – două luni se va ajunge la o decizie la nivel european. Aici trebuie găsit un echilibru ca să nu se creeze discriminări evidente între cei care sunt vaccinaţi şi cei care nu sunt vaccinaţi, dar vor să se vaccineze, pentru că nu au nicio răspundere cei care n-au apucat să se vaccineze în raport cu cei care s-au vaccinat. Aici trebuie găsit un echilibru, eventual trebuie adăugată posibilitatea testării ca şi instrument suplimentar.

E o temă importantă, e o temă deja introdusă de anumite ţări, în mod unilateral, anumite reguli, chiar şi celor care vor să se ducă în concediu le va fi mult mai uşor dacă sunt vaccinaţi. E un motiv în plus să se vaccineze. Problema este să asigurăm creşterea constantă a capacităţii de vaccinare, astfel încât, pe măsură ce cresc cantităţile de vaccin care vin în ţară, să putem să asigurăm din punct de vedere logistic şi operaţional vaccinarea”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor, conform agerpres.ro.

Citește și:

Derapaj al lui Clotilde Armand! I-a numit schizofrenici pe liberali

Analiștii economici atrag atenția tuturor celor care investesc în Pilonul III de pensii private facultative: Ce se întâmplă cu banii contribuabililor

EXCLUSIV George Simion îi răspunde prefectului Capitalei și se delimitează de incidente: ‘S-au desfășurat în afara cadrului protestului’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare