sursa foto:  ziaristii.com

Ludovic Orban, săgeți către Cîțu: ‘Nu Guvernul dă ordine la partid, ci forurile statutare ale PNL sunt cele care decid politica Guvernului și așa trebuie să fie’

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat demiterea lui Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanţelor Publice, și a atras atenția că partidul nu este consultat în problemele guvernamentale.

„Nu filiala PNL a pierdut poziţia de ministru al Finanţelor, Partidul Naţional Liberal, în ansamblul său şi chiar şi România a pierdut un ministru al Finanţelor care şi-a făcut datoria şi care a girat funcţia de ministru al Finanţelor cu competenţă, cu profesionalism şi cu rezultate evidente şi vreau să ştiţi că decizia de revocare a domnului ministru s-a luat împotriva voinţei mele şi fără nicio consultare a Partidului Naţional Liberal. Şi aici vă spun limpede: nu Guvernul dă ordine la partid, ci forurile statutare ale Partidului Naţional Liberal sunt cele care decid politica Guvernului şi aşa trebuie să fie”, a adăugat Ludovic Orban în discursul ţinut la Ploieşti.

Orban a mai spus că în condiţiile în care USR-PLUS a fost împotriva programului PNDL 3, el a susţinut necesitatea de dezvoltare, însă arată că viitorul program, indiferent de denumirea acestuia, trebuie gândit pentru o perioadă în aşa fel încât finalizarea proiectelor să „fie posibilă până în 2024”.

El a susţinut că „la nivel guvernamental” s-au luat decizii cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă „fără o consultare a coaliţiei”.

„Nu este adevărat că în PNRR o să fie bani la dispoziţia primarilor din Prahova pentru înfiinţarea de distribuţii de gaz pentru că în PNRR-ul trimis la Bruxelles de Guvern nu se alocă bani pentru gaz decât pentru o regiune, considerată tampon, care este regiunea Oltenia Or, Prahova nu este în Oltenia aşa că, trebuie să ştiţi lucrul ăsta: că aşa s-a hotărât la nivel guvernamental, fără o consultare a coaliţiei”, le-a mai spus Orban liberalilor din judeţul Prahova, conform news.ro.

Vezi și:

Ludovic Orban cere demiteri de la Palatul Victoria: ‘Cine a hotărât să folosească resurse publice în campania internă împotriva președintelui PNL trebuie să plece imediat’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare