sursa foto:  jurnalistii.ro

Ludovic Orban, scrisoare către Guvern:,Este imperios necesar ca într-un timp cât mai scurt, Guvernul României să facă această cerere’

Ludovic Orban, președintele PNL, a trimis o scrisoare importantă premierului României, Viorica Dăncilă.

Ludovic Orban  i-a solicitat premierului ca în decurs de maximum două zile să trimită către Comisia Europeană solicitarea de includere în bugetul UE pe 2019 a sumei necesare pentru plata de la bugetul Uniunii a despăgubirilor pentru cetățenii români care au fost afectați de pesta porcină africană.

“Readuc aminte că acest Guvern nu numai că nu a formulat nicio solicitare de ajutor din partea UE, dar, prin intermediul ministrului de Finanțe, în cadrul Consiliului UE ECOFIN, a aprobat propunerea de buget pe 2019 fără ca aceasta să cuprindă vreo sumă de bani alocată pentru despăgubirile către cetățenii români.

După cum se știe, la propunerea europarlamentarului PNL Sigfried Mureșan, cu sprijinul grupului PPE, Parlamentul European a aprobat alocarea sumei de 50 de milioane de euro pentru plata despăgubirilor cetățenilor români afectați de consecințele pestei.

Din păcate, nu s-a adoptat forma de buget și s-a reluat procedura de adoptare a bugetului UE pe 2019. Este imperios necesar ca într-un timp cât mai scurt, Guvernul României să facă această cerere”, a spus Ludovic Orban.

 

Vezi și:Exclusiv Sute de români așteaptă bani de 1 Decembrie! Cine ar putea primi o sumă importantă de Ziua Națională

Toți românii sunt vizați! Amenzi uriașe sau chiar închisoare pentru cei ce fac asta

Atenție, șoferi! Această taxă revine din ianuarie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare