sursa foto:  transporturiromania.ro

Atenție, șoferi! Această taxă revine din ianuarie

Lovitură dură pentru toți șoferii! Ministerul Mediului a decis ca această taxă să fie reintrodusă. Vor fi afectați toți proprietarii de mașini, inclusiv cei cu hibrid. Încă nu a fost specificat cuantumul acestor contribuții.

Mai exact, din ianuarie 2019, va fi reintrodusă taxa auto. Pentru calculul noii taxe se va lua în considerare atât capacitatea cilindrică dar şi norma de poluare şi emisiile autoturismului.

Această măsură a fost luată  după ce autorităţile au constatat că, în aproape doi ani, de când a fost scoasă taxa auto, pe străzile României circulă tot mai multe rable, în timp ce încasările la buget au scăzut dramatic.

Statisticile ne arată că avem cel mai vechi parc auto din istoria măsurătorilor făcute în ultimii 10 ani în România.

În momentul de față , vârsta medie a maşinilor de pe străzile noastre a trecut de 13 ani, faţă de 2007 cand vârsta medie era undeva la 8 ani.

Despre această taxă, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, vorbeşte de aproape doi ani însă nu este clar la ce formulă de calcul s-a poticnit.

Aceasta a adus din nou în discuție și a spus că nu trebuie ca românii să o perceapă drept o taxă prorpu-zisă pentru că este vorba de fapt despre contribuţii care să ducă efectiv cu gândul la poluare.

În momentul de față, nu se știe exact cum o să fie plătită această taxă, dar se vehiculează două variante: că este posibil ca plata să fie făcută la momentul efectuării inspecţiei tehnice periodice a autoturismului sau în cadrul impozitului anual pentru autoturism.

În două săptămâni va fi finalizat proiectul de act normativ care va reglementa această contribuţie, informează b1.ro

Vezi și

Atomica a fost detonată în spațiul public! Visul pe care Klaus Iohannis i l-a spulberat Olguței Vasilescu

Protestatarii #Rezist au dat alarma, după ce Rareș Bogdan a părăsit Realitatea TV! Cine va mai fi interzis la postul lui Cozmin Gușă

Avertisment pentru toți românii! Operatorii de telefonie mobilă trag un semnal de alarmă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare