sursa foto:  antena3.ro

Ludovic Orban: Vom crește alocațiile, cu 20% de la 1 ianuarie 2022. Asta a fost decizia în coaliție

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că alocaţiile vor creşte etapizat, urmând ca majorarea de 20% să aibă loc la 1 ianuarie 2022.

„Decizia la nivelul coaliţiei a fost foarte simplă: ne menţinem angajamentul de a finaliza dublarea alocaţiilor care a fost prevăzută în lege, etapizat, în conformitate cu prevederile bugetare şi, de asemenea, că acea creştere de 20% se va face de la 1 ianuarie 2022. Asta a fost decizia în coaliţie.

Orice prevedere, indiferent că este vorba de o adoptare în Parlament, deşi acum, în Parlament, ţinând cont că PSD va ataca la CCR, e mai dificil, adică este aproape imposibil să putem să adoptăm modificarea, cel mai probabil va fi ordonanţă de urgenţă, care a fost pregătită la nivelul Guvernului, şi exact acelaşi lucru l-am şi hotărât în coaliţie: dacă reuşim pe cale parlamentară, o facem pe cale parlamentară; dacă nu, Guvernul va emite ordonanţă de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă, proiectul a fost pregătit şi am înţeles că a fost într-o primă dezbatere a Guvernului şi Guvernul va lua o decizie”, a spus Orban după şedinţa BEx al PNL.

El a subliniat că alocaţiile vor fi majorate etapizat, în funcţie de resursele bugetare.

„Vom creşte alocaţiile, acea creştere de 20% de la 1 ianuarie”, a mai spus Orban, informează agerpres.ro

Citește și:

Acuzat că duce o campanie murdară, Ludovic Orban reacționează: Asta vi se pare o critică?

Ludovic Orban, ieșire în forță: Nu votăm moțiunea. Astfel încât să arătăm lipsa de majoritate și gratuitatea acestui demers politicianist al PSD

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare