sursa foto:  Getty

Maia Sandu, mesaj de Ziua Națională a României: Decizia vine pe 1 decembrie, o zi specială pentru românii de pretutindeni

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat de Ziua Națională a României, după ce ia a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO.

Maia Sandu a declarat că bucuria este și mai mare, dat fiind că decizia UNESCO a fost luată azi, de 1 Decembrie, „o zi specială pentru românii de pretutindeni”.

„Avem, astăzi, o veste frumoasă – arta cămășii cu altiță, element de identitate culturală pe ambele maluri ale Prutului, a fost inclusă în lista patrimoniului cultural imaterial al umanității.

Bucuria este și mai mare prin faptul că decizia UNESCO privind acest dosar comun al Republicii Moldova și României vine pe 1 decembrie, o zi specială pentru românii de pretutindeni.

Felicit echipele de la Chișinău și București, care au promovat consecvent cămașa cu altiță la UNESCO. Le mulțumesc meșterițelor care, prin muncă și dăruire, au păstrat această artă, au făcut-o să renască și să fie cunoscută lumii.

Întru dăinuirea unui simbol străvechi, care spune povestea neamului nostru, înveșnicit pe cămășile tradiționale românești de bunicile și mamele noastre, și transmisă noilor generații”, a afirmat Maia Sandu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare