sursa foto:  facebook

Marcel Ciolacu anunță mai multe măsuri fiscale: Le prezentăm până la 1 iunie

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a transmis luni, la sediul Partidului Social Democrat, că, coaliția de guvernare va trebuie să ia mai multe măsuri fiscale pe care şi să le prezinte până la 1 iunie. Acesta mai adaugă că Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să fie construit pe noile măsuri, scrie news.ro

 

 

Despre scheme de compensare pentru pensii şi salarii, despre care a vorbit preşedintele Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a arătat că ”avem un pachet, Sprijin pentru România în implementare şi căutăm să venim cu noi măsuri în perioada următoare”.

Liderul PSD a precizat că se analizează toate cifrele în interiorul Guvernului şi ulterior va fi o decizie politică, pe care o va anunţa împreună cu premierul.

 

Despre majorarea inflaţiei, preşedintele PSD a spus că ”este influenţată în continuare de preţurile la energie, pentru că nu au reuşit toate companiile să închidă compensările”.

”E posibil ca dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă”, a afirmat Marcel Ciolacu,

 

”Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm şi să le prezentăm până la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe noile măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 iunie. Rămân la părerea că, cel puţin în privinţa preţurilor la energie, ar fi trebuit să vină cu o reglementare, şi ar fi avut efecte imediate”, a explicat Ciolacu, precizând că această compensare a creat un decalaj, până se vă efectele.

Marcel Ciolacu a mai spus că a avut o discuţie prelungită pe această temă cu premierul, în această dimineaţă.

 

Despre introducerea de noi taxe şi impozite, Ciolacu a afirmat că ”s-a îmbunătăţit colectarea” iar noul şef al ANAF a dat o perspectivă bună în acest sens.

”Există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a spus Ciolacu, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare