sursa foto:  playtech.ro

Marcel Ciolacu: ‘Tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenil’

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat la RFI , că Partidul Social Democratic(PSD) nu va vota bugetul pe 2021. El spune că este un buget de austeritate și afirmă că tăierea sporurilor bugetarilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel ”creezi nedreptăți, discuții și frustrări în rândul oamenilor”.

Marcel Ciolacu acuză că bugetul pe 2021 este unul de austeritate:

”Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate (…). Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major”.

Liderul PSD anunță că partidul său nu va vota bugetul pe 2021:

”Categoric, nu! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare (…). Au găsit anumite soluții de tăieri. Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor”.

Întrebat de ce nu a eliminat PSD-ul sporurile cât a fost la putere și nu a făcut reformele despre care vorbește acum, Marcel Ciolacu a răspuns:

”Marile reforme le faci când ai o provocare majoră. În guvernările PSD, noi am lăsat România în noiembrie cu un deficit bugetar de 2,8%”.

La remarca jurnalistului că PSD a lăsat și facturi neplătite, liderul social-democrat a replicat:

”Întotdeauna s-au închis. S-au plătit facturile și pe urmă, într-o lună de zile, am intrat cu un deficit de 4%. Domnul Cîțu și cu domnul Orban au luat decizia de a returna TVA-ul, fără să se facă controale la ANAF, a fost de fapt o decizie politică, pentru că sperau ei să aibă alegeri anticipate, informează rfi.ro

Citește și:

USR-PLUS își calcă în picioare promisiunile! Încearcă să execute un șef angajat prin concurs și să-și pună un om de partid

Numirile pe filieră PNL continuă! O fostă miss ajunge la conducerea unui spital din România

EXCLUSIV Răsturnare de situație în MAI! Lucian Bode aplică, de fapt, Legea lui Marcel Vela

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare