sursa foto:  eatermagazine.ro

Marcel Vela: ‘Pe perioada stării de urgență se suspendă exportul de cereale, semințe și zahăr’

Exportul mai multor produse agroalimetare, între care grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de seminte, zahăr, produse de patiserie sau biscuți este interzis, în perioada stării de urgență, potrivit Ordonanței Militare numărul 8 (OM8).

„Se intrerzice exportul de grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de seminte, zahăr, produse de patiserie, de biscuți, turte sau alte reziduuri solide rezultate din domeniul de panificație, tot ceea ce ține de zona aceasta care se referă la reziduuri inclusiv pentru alimentarea industriei sau a agriculturii”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela.

Conform OM8, procedurile de export a produselor agroalimentare aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe militare, se suspendă pe perioada stării de urgență.

„Achiziționarea intracomunitară a produselor agroalimentare se poate face numai dacă statul membru face dovada faptului că produsele achiziționate sunt destinate consumului intern propriu sau al celui comunitar, iar nu exportului”, conform documentului citat, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Sindicatele din Poliție reacționează la filmarea care a scandalizat România: Realitatea din spatele imaginilor

Bătaie mare la raft! Odată cu epidemia de coronavirus, aceste cunoscute produse au dispărut din magazine

EXCLUSIV În plină epidemie de coronavirus, Dan Barna grăbește fuziunea cu PLUS! Ar fi un scandal intern în USR

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare