sursa foto:  bursa.ro

Marcel Vela reacționează în forță! Ce dorește să se întâmple până luni

Ministerul-demis al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a reacționat în forță.

Șeful interimar al Internelor sper ca, până luni, Ordonanța de Urgență privitoare la cumpărarea de scanere termice să fie deblocată de cei de la Consiliul Legislativ și să primească avizul necesar, pentru ca actul normativ să poată fi publicat în Monitorul Oficial.

„Cel mai important lucru pe care trebuie să-l analizăm este faptul că nu există o legislație vizavi de carantină. OUG regla foarte clar procedurile în care se pot face tot ce ține de carantină. Deocamdată, este suspendat. Sper ca cei de la Consiliul Legislativ luni să dea un aviz -observații, fără observații – astfel încât ordonanța să fie publicată în Monitorul Oficial, altel suntem în imposibilitatea de a achiziționa aceste materiale utile pentru populație”, a afirmat Marcel Vela.

Infecțiile cu coronavirus pot fi prevenite cu aceste scanere, astfel că este absolut necesar primirea unui aviz în acest sens.

„Suntem azi în această imposibilitate din cauza unor oameni care nu știu ce gândesc sau ce fac cu privire la interpretarea unor pași legislativi. Sper ca până luni să gândească în interesul românilor, nu în interesul unor altor formațiuni politice. Eu sper ca luni să fie deblocată ordonanța, altfel avem o problemă gravă”, a mai precizat Vela.

La începutul acestei săptămâni, Guvernul Orban a adoptat, înainte de a fi demis, OUG pentru a fi cumpărate scanere termice pentru a dota cele 16 aeroporturi internațioanle, 5 către Henri Coandă București și câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare și unul pe fluxul de ieșire.

Cum Ordonanța de Urgență nu a fost publicată în Monitorul Oficial, ea nu produce efecte.

Vezi și

Marele vis al lui Liviu Dragnea, dinamitat! Ludovic Orban restructurează instituția întărită de Viorica Dăncilă și îngroapă definitiv proiectul fostului lider PSD

Legea a fost adoptată! Puteți primi amenzi de mii de lei

EXCLUSIV Document. După episodul ‘Liftiera’, un nou scandal bubuie în Ministerul Muncii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare