sursa foto:  g4media.ro

EXCLUSIV Document. După episodul ‘Liftiera’, un nou scandal bubuie în Ministerul Muncii

Un nou scandal uriaș se declanșează în interiorul Ministerului Muncii!

Cristian Vasilcoiu, fost consilier la Ministerul Muncii, în timpul mandatului de ministru al Olguței Vasilescu, pune din nou la zid noua conducere. Acesta susține că ministrul-demis al Muncii, Violeta Alexandru, dorește să pensioneze cu forța directorul de la Casa de Pensii Mureș, Eugenia Neagoe. Neagoe a solicitat, în 2019, conducerii CNPP să mai rămână un an în funcție, după împlinirea vârstei standard de pensionare la femei: în prezent 61 de ani și 3 luni.

Vezi și EXCLUSIV Lovitură de teatru: După reorganizare, dă cu plus! Violeta Alexandru crește numărul de bugetari

Conform unor documente ce au intrat în posesia Bugetul.ro, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice de la acea vreme și-a dat acordul pentru ca Eugenia Neagoe să mai rămână un an în funcție, începând cu februarie 2020.

Surse din Ministerul Muncii au confirmat, pentru Bugetul.ro, informația făcută publică de Cristian Vasilcoiu, anume că Violeta Alexandru ar dori să o pensioneze pe Eugenia Neagoe, directorul Casei de Pensii Mureș.

Ce spune Curtea Constituțională în acest caz

În decizia Decizia nr. 387/2018, publicată în Monitorul Oficial la 24 iulie 2018, care se aplică în acest caz, CCR „apreciază că încetarea raportului de muncă al femeii la o vârstă mai redusă decât a bărbatului poate și trebuie să rămână o opțiune a acesteia, în contextul social actual. Transformarea acestui beneficiu legal într-o consecință asupra încetării contractului individual de muncă ce decurge ope legis dobândește valențe neconstituționale, în măsura în care ignoră voința femeii de a fi supusă unui tratament egal cu cel aplicabil bărbaților. Astfel, dispozițiile art. 56 alin. (1) lit. c) teza întâi din Legea nr. 53/2003 sunt constituționale numai în măsura în care, la împlinirea vârstei legale de pensionare, dau dreptul femeii să opteze fie pentru deschiderea dreptului la pensie și încetarea contractului individual de muncă în curs, fie pentru continuarea acestui contract, până la împlinirea vârstei legale de pensionare prevăzute pentru bărbați, la acea dată. În prima ipoteză, când optează pentru deschiderea dreptului la pensie, contractul individual de muncă în curs încetează de drept, iar dreptul la muncă va putea fi exercitat numai după încheierea unui nou contract, dacă angajatorul consimte în acest sens. Din contră, în măsura în care salariata optează pentru continuarea raportului de muncă, până la împlinirea vârstei de pensionare prevăzute de lege pentru bărbați, exercițiul dreptului la muncă nu este condiționat de încheierea unui nou contract și de voința angajatorului, dar dreptul la pensie nu va putea fi solicitat simultan”.

Postarea făcută de Cristian Vasilcoiu, pe Facebook:

„Ziua și abuzul la ministerul Violetei Alexandru. Sau cum să fii pensionat, cu forța, de la Pensii.
Doamna Violeta, care declara că dorește să crească vârsta de pensionare la 70 de ani, vrea, acum, să pensioneze cu forța, la 61 de ani, directoarea Casei de Pensii Mureș.
Eugenia Neagoe a primit, în octombrie 2019, acordul Casei Naționale de Pensii Publice să mai rămână 1 an în activitate, după împlinirea vârstei standard de pensionare la femei, care este acum de 61 de ani și 3 luni.
Noua conducere a CNPP i-a transmis că anulează acordul, ca să pună un PNL-ist în locul ei, deși ea e în funcție din 2001, de la înființarea instituției, iar Mureșul este unul dintre județele cu cele mai bune rezultate.
Și toate acestea după ce Neagoe a primit notă maximă la evaluarea din ianuarie 2020.
Să fii pensionat, cu forța, de la Pensii, e noua realizare a Violetei Alexandru!”.

Vezi și

‘Aripa’ Kovesi dă lovitura în România! Cătălin Predoiu i-a ‘predat’ Justiția

EXCLUSIV Lovitură în plin pentru români, în ziua în care Guvernul Orban a fost dărâmat! ANAF, la pământ!

Legea Pensiilor suferă noi modificări- Deciziile luate de Guvern înainte de a fi demis

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare