Mare ATENȚIE! Cine se POATE pensiona în 2018

Principala categorie de pensie acordată în România este cea pentru limită de vârstă. În conformitate cu legislația în vigoare, acest lucru se obține la data la care se atinge vârsta standard de pensionare și dacă este efectuat cel puțin stagiul minim de cotizare.

La ora actuală, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și de 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare nu este nimic altceva decât vechimea în muncă.

Atât pentru femei, cât și pentru bărbați, vechimea în muncă este de 15 ani și pentru femei, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, indiferent de sex.

Atingerea acestor vârste și stagii de cotizare este făcută treptat, prin eșalonarea prevăzută de Legea pensiilor. Dacă pentru bărbați deja s-a ajuns la cele trei limite de câțiva ani, pentru femei s-a ajuns momentan doar la limita stagiului minim de cotizare, iar la limita stagiului complet de cotizare și a vârstei standard de pensionare se va ajunge abia în anul 2030, scrie avocatnet.ro.

Cum vârsta standard de pensionare și stagiul minim de cotizare sunt calculate în funcție de data nașterii fiecărei persoane, conform Legii pensiilor, se poatea afla cine îndeplinește, teoretic, în 2018, condițiile pentru a obține pensia pentru limită de vârstă.

* FEMEI BĂRBAȚI
Ianuarie – martie 2018
Vârsta standard de pensionare împlinită 60 de ani și nouă luni 65 de ani
Stagiul minim de cotizare realizat 15 ani 15 ani
Stagiul complet de cotizare realizat 30 de ani și nouă luni 35 de ani
Mai – iulie 2018
Vârsta standard de pensionare împlinită 60 de ani și zece luni 65 de ani
Stagiul minim de cotizare realizat 15 ani 15 ani
Stagiul complet de cotizare realizat 30 de ani și zece luni 35 de ani
Septembrie – noiembrie 2018
Vârsta standard de pensionare împlinită 60 de ani și 11 luni 65 de ani
Stagiul minim de cotizare realizat 15 ani 15 ani
Stagiul complet de cotizare realizat 30 de ani și 11 luni 35 de ani

De asemenea, menționăm că există persoane care pot ieși la pensie mai devreme, dat fiind că au lucrat în condiții mai grele. Acestea nu au fost luate în calcul la întocmirea tabelului de mai sus.

Vezi și Din datorie în datorie! Amănunte NEȘTIUTE referitoare la polițistul acuzat de pedofilie

A fost prins! Ce avere are pedofilul din Drumul Taberei și unde lucra acesta

EXCLUSIV! Liviu Dragnea, TRĂDAT de un lider important! Cere primarilor vot de susținere pentru Tudose președinte de partid

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare