Mare atenție! Începând de astăzi se aplică noile modificări ale Codului Rutier

Începând de astăzi, 1 iulie se vor aplica noile modificări ale Codului Rutier. 

 Începând de la 1 iulie 2020, cei care vor să obţină permisul de conducere trebuie să aibă minim 10 clase. Una dintre cele mai dure masuri ce se aplica incepand cu la aceasta data este cea legata de folosirea telefonului mobil in timpul condusului. Şoferii care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce sunt la volan îşi pot lua adio de la permisul de conducere pentru 30 de zile.

Noile reguli îi vizează şi pe şoferii care depăşesc vârsta de 70 de ani. Aceştia vor fi supuşi mai des unor controle medicale, deoarece au sanse mai mari de a produce accidente din cauza problemelor de sănătate. Medicii vor fi cei care stabilesc, de fapt, daca șoferul respectiv mai are sau nu dreptul de a conduce.

De asemenea, persoanele care suferă de boli cardiace sau diabet vor obţine mai greu permisul de conducere.

De la 1 iulie, şoferii care depasesc viteza legala cu peste 60 de km/h vor primi amenzi din clasa a V-a. Acestea aduc sanctiuni mai mari, intre 21 si 50 de puncte amenda. Asta inseamna ca amenzile pentru viteza se vor situa acum intre 4.080 si 9.600 de lei. Totodata, acesti soferi vor avea si permisul suspendat pentru un an de zile, daca incalcă aceste reguli si nu respecta viteza legală.

Vezi și

Ludovic Orban i-a ‘furat’ blonda lui ‘Grindă’! Mișcare importantă în aparatul guvernamental: După ce a contribuit cu 300.000 de euro, Ana Maria Dimitriu a ajuns consilierul premierului

Consilier din Guvernul Orban, implicat în afacerea abatoarelor germane. Influențele puterii politice în exportul de forță de muncă

S-a dat Ordin! Se cutremură Ministerul de Interne: Jandarmii se transformă în polițiști

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare