sursa foto:  libertatea.ro

Mare atenție pentru cei care sunt plecați în weekend pe Valea Prahovei! Aproape 30 de urși au fost goniți de jandarmi din stațiuni

Aproape 30 de urși au fost goniți în pădure de jandarmi din stațiunile de pe Valea Prahovei, în ultimele 48 de ore, cele mai multe intervenții fiind în Sinaia.

Reprezentanții Jandarmeriei Prahova au fost chemați să intervină pentru îndepărtarea a 29 de urși din stațiunile prahovene în ultimele două zile.

Au fost 11 intervenții, dintre care șapte în Sinaia, unde au fost îndepărtați 21 de urși. Alte trei intervenții au fost la Bușteni, de unde au fost goniți șapte urși și un urs a fost îndepărtat din Azuga.

În perioada minivacanței, Jandarmeria le retransmite turiștilor și localnicilor să semnaleze prezența animalelor sălbatice și să se adăpostească în locuri deschise sau alte zone care vă asigură protecţia în cazul în care se întâlnesc cu ele. De asemenea, este recomandat ca în timpul deplasării să se facă zgomot pentru a evita întâlnirea cu animale sălbatice.

Dacă totuși se întâlnesc cu ursul, oamenii sunt sfătuiți să nu se apropie pentru a face fotografii, să nu îi hrănească, să nu arunce cu pietre sau alte obiecte, să își păstreze calmul și să nu fugă, precum și să solicite sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Citește și:

Mega-lovitură! Se pregătesc cele mai tari alianțe politice de până acum. Jocul din umbră făcut de partide

Investiție de milioane de euro în România! Frații ‘Dedeman’ nu se opresc

EXCLUSIV Avem dovada. Abuz al Poliției în plină stare de urgență

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare