sursa foto:  npr.org

Medic: ‘Ne așteptam ca după relaxare să crească numărul cazurilor de coronavirus, dar nu așa’

Medicul Virgil Musta, a declarat că autoritățile se așteptau la creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus, dar nu așa de masiv.

 

Dr. Musta trage un semnal de alarmă și spune că situația în care ne aflăm în acest moment ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea, iar oamenii ar trebui să conştientizeze gravitatea situaţiei şi să se protejeze.

”Ne așteptam ca după relaxare să crească numărul cazurilor de coronavirus, dar nu așa. Trebuie să ne îngrijoreze că acest număr este destul de mare, este constant la peste 300 de cazuri zilnice. Nu ne așteptam să fie așa de mare. Practic a revenit pandemia. Este îngrijorător că sunt spitale care nu mai fac față, cum este Brașovul.

Nu mai sunt locuri în secțiile de terapie intensivă. Se întâmplă în spitale din Brașov, Constanța, București. Sperăm să nu ajungem în situația Italiei unde sistemul sanitar a fost copleșit de cazuri. Virusul este același și niciodată nu am considerat că este un virus mai slab în anumite zone. Deși e posibil să sufere mutații genetice, trebuie să înțelegem că singura noastră șansă este să ne ferim, să prevenim infecția. Sistemul nostru de sănătate nu va face față dacă nu suntem responsabili și precauți.

Ce ne facem cu pacienții critici care vor veni în perioada următoare? Distanțarea socială, purtarea măștii și igiena măștilor sunt esențiale”, a spus medicul Virgil Musta la România TV.

 

Medicul face apel la cetăţeni să fie responsabili şi solidari şi, totodată, să aibă grijă de persoanele din jur. Acesta a adăugat faptul că în ultimul timp s-a dovedit faptul că şi pacienţii cu o stare de sănătate şi fără comorbidităţi fac forme severe sau rămân cu urme.

 

„Virusul există și când lăsăm garda jos, atacă rău. Trebuie să fim responsabili și conștienți și solidari. Dacă eu consider că personal nu pot păți nimic, trebuie să am grijă de cei din jur. În ultimul timp s-a dovedit că și pacienții cu stare de sănătate aparent bună și fără comorbidități fac forme severe sau rămân cu urme severe. Trebuie luate măsuri. În orice țară unde au apărut focare au fost rapid izolate și neutralizate”, a declarat Virgil Musta, recent, la Digi 24.

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare