sursa foto:  adevarul.ro

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Marea rebranduire a Poliției Române, după modelul Poliției Germane, a început! Reporterul Bugetul.ro a fotografiat, duminică, pe litoral, o mașină a Poliției Române cu noul design. De-a lungul timpului, de la preluarea mandatului de ministru și până în prezent, Marcel Vela a explicat în repetate rânduri că dorește rebranduirea Poliției Naționale, ca aceasta să nu mai fie confundată cu Poliția Locală. După cum se poate observa în imaginea de mai jos, șeful Internelor a trimis pe teren noile mașini rebranduite ale Poliției Naționale în week-end-ul de-abia încheiat. De altfel, Marcel Vela și Bogdan Despescu, omul numărul din MAI, au anunțat că în această perioadă, având în vedere actualul context al epidemiei de coronavirus, vom avea parte de o impresionantă desfășurare de forțe pe litoral. Iată că mai-marii Internelor s-au ținut de cuvânt și și-au trimis în misiune, la malul Mării Negre, până și „prețioasele”.

În fotografia surprinsă de Bugetul.ro se poate observa că noua mașină a Poliției Naționale are încă numere provizorii.

Vezi și EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

În toamna anului trecut, Vela a promis rebranduirea Poliției

Vreau rebranduirea Poliţiei Naţionale, care acum se numeşte Poliţia Română. Doresc s-o numim Poliţie Naţională, pentru a nu mai intra, pe acelaşi palier, în competiţie sau conflict cu Poliţia Locală. Tot respectul faţă de Poliţia Locală, am fost primar 12 ani, am construit poliţie locală în sensul că i-am găsit gardieni publici, după aceea Poliţie Comunitară şi Poliţie Locală – băieţi destoinici”, declara Marcel Vele, în toamna lui 2019.

Cred că trebuie să clarificăm o delimitare clară între Poliţia Locală şi Poliţia Română, s-o numim Poliţie Naţională. Asta ţine de rebranduire”, mai spunea, la acea vreme, șeful Internelor.

Designul, copiat după nemți

Noua grafică imprimată pe mașinile Poliției Române este copiată după cea a Poliției Germaniei.

VIDEO & FOTO Noile Dustere de poliție, cu design și dotări ca în Germania, criticate de polițiști

Avertisment dat de Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat la început de iulie că a detașat polițiști din țară, pentru a exercita un control masiv pe litoral.

Am detaşat poliţişti din ţară, care vor fi prezenţi în staţiuni, le vor explica oamenilor că nu e bine să încalce regulile de protecţie sanitară, agenţilor economici, operatorilor economici care organizează plaje, terase, că este păcat să stricăm ceea ce am construit, am muncit cu toţii, timp de patru, cinci luni. (…) Vor fi controlate mai multe unităţi, şi de mai multe ori, veţi vedea că (…) operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată.

Controale nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii, pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială, şi protecţia alimentară, astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare„, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Bogdan Despescu a dezvăluit că ochii MAI sunt centrați pe litoralul românesc

„Acţionăm cu prioritate pe litoralul Mării Negre, în zonele turistice, în zonele de munte şi vom aloca suficiente resurse astfel încât să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună, respectiv zona sfârşitului de săptămână, unde foarte mulţi cetăţeni sunt prezenţi în spaţiile publice”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul de Interne.

„Nu ne dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vor fi luate măsuri ferme”, a completat Bogdan Despescu.

Va fi înfiinţată și o linie telefonică TELVERDE, la care cetăţenii să poată sesiza neregulile.

Totodată, Bogdan Despescu a mai spus că aceste acţiuni vizează: zone aglomerate, centre comerciale, transport de persoane, pieţe, atât în zona urbană, dar şi în zona rurală.

Vezi și

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare